Blog o šití a módě

Čím nejlépe obdarovat každou módedámu nejen na Vánoce?

Čím nejlépe obdarovat každou módedámu nejen na Vánoce? - masle21
Prosince

Poslední svátky v roce i řada dalších údálostí jsou skvělou příležitostí, jak své blízké obdarovat něčím jedinečným, co potěší právě je. V případě, že máte ve svém okolí milovnici/milovníka módy, může se tento úkol zdát ještě obtížnější než normálně. Řešení je přitom tolik, že tomu ani nebudete věřit.

1. Knihy o módě

O řadě z nich už jsem tu dokonce psala a na další teprve čekám. Knih o historii, současnosti, vývoji módy, trendů a krejčovského umění existuje opravdu spousta. Naštěstí se mnohé z nich dostaly i do českého překladu. Jen namátkově vybírám tituly Budiž móda, Oděvní střihy nebo Kronika módy.

Knihy jako dárek

2. Nitě a úložné boxy

Pokud se obáváte, že na výběr knih nebo látek nemáte ten správný vkus, vsaďte na něco praktického. Tak například jedna špulka nití stojí běžně kolem 30 Kč. Chce-li mít módedáma doma trochu slušnou sbírku nití v odpovídajících barevných odstínech, bylo by to na jeden nákup celkem velké vydání. Kupte pěknou sadu nití a nebudete litovat. V případě, že nitě už dotyčná má, pořiďte jí kufřík nebo box na uloženích všech těch špulek.

Nitě jako dárek

3. Předplatné časopisu

Podpořte svoji módedámu v tvůrčím nadšení a při dobré příležitosti ji potěšte předplatným některého z módních nebo kreativních časopisů. U nás je v této oblasti samozřejmě nejznámější Burda, ale vsadit můžete i na zahraniční produkci. Například časopisy Threads nebo Vogue Patterns Magazine budou stylovým překvapením pro každou módedámu se šicím strojem.

Předplatné časopisu jako dárek

4. Látka nebo střih

Troufnete-li si odhadnout, co by se dotyčné líbilo, vydejte se na nákupy darů do metráže. Koupit můžete pěkný úplet na tričko, zajímavý střih na kalhoty nebo látku, o které módedáma už dlouho básní.

Látky jako dárek

 


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru