Blog o šití a módě

Kam se starými a nepotřebnými látkami? Poradím vám

Kam se starými a nepotřebnými látkami? Poradím vám - latky10
Října

Je mi jasné, že vás, které/kteří šijete, tato otázka úplně netrápí. Přesto se najde mnoho lidí, kterým chybí stroj nebo jim po příbuzných zbyly v hloubi skříně látky, se kterými si neumí poradit. Protože mě už několik takových lidí oslovilo s prosbou o radu, odpovím všem najednou. 

Vsaďte na dobročinnost

 Nejlepší cestou je darovat látky do některé z integračních dílen, které pracují se zdravotně postiženými nebo sociálně znevýhodněnými lidmi. Často se totiž v rámci terapie věnují šití nějakých drobností, které potom prodávají. V takových provozech jsou vděční za jakékoli materiály a množství. Jedním příkladem za všechny je například Integrační centrum Kosatec. Se zbytky látek se také pracuje v Nedoklubku, občanském sdružení pomáhající předčasně narozeným dětem a jejich rodinám. Zde například nabádají dobrovolníky, aby šili ze zbytků zavinovačky, čepičky a další věci pro miminka. Pokud sami šít neumíte, myslím, že ocení i dárcovství látek na tyto věci.

Podpořte šicí dílny

Chcete-li udělat radost na více místech, můžete se obráti na šicí dílny, o kterých jsem psala naposledy. V nich totiž probíhají kurzy šití a otevírají se sdílené dílny, kam se může každý přijít zvdělávat a zkoušet šít. Z vlastní zkušenosti s Industry vím, že ocení jakýkoli materiál, pomůcky nebo šicí stroj, který už nikdo nepotřebuje. Stačí se s nimi domluvi.


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětStaré látkyMarkéta Horáková29. Června 2020

    dobrý den,
    spíše se jedná o můj dotaz : po mamince svého manžela, která vše šila sama mi zbyly zajímavé a velmi staré (40. leta) látky, podotýkám, že kvalita je výborná, žádni moli a pod. Jedná se o plátýnka se vzory, barchety a flanely vzorů, které se dnes nevidí. Jsem čilá osmdesátnice, ale už to určitě nezpracuji. Pokud byste mi mohla poradit kam se mohu obrátit, byla bych Vám velice vděčná. S pozdravem Markéta H.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru