Blog o šití a módě

Šicí dílny, které vás naučí

Šicí dílny, které vás naučí - siti30
Září

Konečně se z letní dovolenkové pohodičky probudily fashion markety a s nimi i všechny ostatní projekty a mezi nimi i šicí dílny. O některých jsem tu už psala, ale o jiných ještě zmínka nepadla. Přitom si to všechny zaslouží stejným dílem, protože díky nim se můžete učit spoustu nových věcí, máte kam chodit šít nebo si kde nechat spravit oblečky.

STROJOVNA, Krymská 24, Praha

Tento nevšední prostor byl první svého druhu u nás, a proto jsem o něm hned musela napsat. Strojovna stojí v kultovní pražské ulici Krymská, což jí předurčuje k velkým věcem. Účastní se všech místních akcí, ale sama hýbe zdejším životem, když pořádá kurzy šití, pletení, háčkování, indonéské batiky a dalších. Současně ale Strojovna nabízí i služby oprav a šití oděvů.

Web: www.strojovna.com
Facebook: facebook.com/strojovna

INDUSTRA, Masná 9, Brno

Industra je moje srdcovka nejen proto, že ji mám blízko od práce a díky tomu stíhám docházet na kurzy od 16 h, ale i proto, že to byly první moje kurzy šití s lidmi se stejnou krevní skupinou. V rámci kavárny, výstavního prostoru a klubu se vždy jednou za měsíc našel prostor i pro šicí dílnu, kde jsem například já už stihla ušít šaty, kolovou sukni, klobouk a vypít skvělou kávu :-) Už se těším na podzimní akce. Zatím šudlím doma.

Web: www.industrabrno.cz
Facebook: facebook.com/industra.cutandsew

Pokoj č. 10, Veverkova 10, Praha

Zatím poslední šicí dílnou, o které vím, je sdílená šicí dílna Pokoj č. 10 v pražských Holešovicích. Projekt, který v červnu na hithitu podpořilo 140 lidí už v červenci uspořádal první šicí kurzy a teď od října otvírá oficiálně sdílenou šicí dílnu a nové šicí kurzy. Ten pokoj je možná menší než váš obývák. Šít se vám tam bude o hodně líp.

Facebook: facebook.com/pokojdeset

 


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětŠkola šitíPetra 30. Září 2015

    Užasné místo kde jsem se spousty let učila šít--Škola šití Anděl Santoška

    http://www.skolasiti.cz/

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru