Blog o šití a módě

Nevyhazujte látky z okna! Někomu se můžou ještě hodit

Nevyhazujte látky z okna! Někomu se můžou ještě hodit - uvod12
Června

V úterý dorazil obrovský balík od paní Hany z Prahy, která se rozhodla nejít nejjednodušší cestou a staré velké kusy látky vyhodit. Místo toho je poslala Módedámě, aby ještě našly své uplatnění. Za práci, kterou si s tím dala ji velmi děkuji, protože se obávám, že většina takových pokladů končí daleko hůř.

Nevyhazujte látky

Přitom na půdách a v horních policích obrovských skříní na chodbách starých domů toho musí ještě ležet. Při stěhování nebo vyklízení domu pak letí látky do kontejneru společně s ostatními užitečnými věcmi, považovanými za haraburdí.

Nevyhazujte látky

Proto prosím všechny, kteří na látky, galanterii i pomůcky k šití narazí, ať je nafotí a poradí se na internetu na některém z blogů o šití. Je-li vám to opravdu líto takové věci vyhazovat, můžete udělat ještě někomu radost, stejně jako paní Hanka mě.

Nevyhazujte látky


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětNávod co s nepotřebnými zbytky látekLibča16. Června 2014

    Dobrý den vážené dámy, reaguji na tento příspěvek. Co se zbytky látek ? No možná už jste slyšeli třeba o nadaci NEDOKLUBKO aj. Právě probíhá akce, které se také zůčastnuji. Ze zbytků látek - 100% bavlna se šijí rychlozavinovačky, čepičky nebo hračky pro předčasně narozená miminka. Patronem jsou LÁTKY MRÁZ Praha, kde se dočtete více info včetně rozměrů a potřeb právě pro takto malinká miminka. Ze zbytků látek jde našít opravdu vše možné. Nadace budou vděčné. Je tu spousta dětských domovů a jiných zařízení, kde Vaši pomoc ocení. Ze zbytků látek jsou nádherné třeba i dětské šatičky aj oblečení. Takže pokud opravdu nevíte co s látkami, nemáte čas či neumíte šít apod. připojuji se k autorce těchto stránek a prosím, látky nevyhazujte. Pokud se jich chcete zbavit protože Vám zabírají místo, klidně je můžete posílat i na mou adresu. Ráda Vám sem potom vložím fotky, jak byli látky využity a komu udělali radost. Všem šikulkám přeji krásné tvoření a všem ostatním krásné letní dny. VESELÉ SLUNÍČKO

    • OdpovědětRE: Návod co s nepotřebnými zbytky látekMódedáma17. Června 2014

      Skvělá informace, děkuji za ni!

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru