Blog o šití a módě

Šperky v tisíci obrazech

Šperky v tisíci obrazech - uvod19
Května

Vedle manuálů a rad, jak na to, existují knihy, které mají jedinou funkci – inspirovat. Neřeší tedy 'jak', ale 'co'. Knihy s minimem komentářů a spoustou pestrobarevných celostránkových fotografií bývají vítaným dárkem všem, kteří mají rádi pěkné věci. Do stejné kategorie patří i titul 1000 inspirací pro výrobu šperků.

1000 inspirací pro výrobu šperků

Autorka knihy Sandra Salamony nabízí materiálově i technologicky různorodý a bohatý přehled šperků ze své vlastní dílny i od dalších návrhářů. Nehledejte zde však instruktáže ani popisky k použitým materiálům. Na to, jak jsou jednotlivé šperky zhotoveny, si budete muset případně přijít sami.

1000 inspirací pro výrobu šperků

Tisíc obrázků k inspiraci je rozděleno do šesti kapitol podle materiálů – korálky, papír a smíšené materiály, polymer, vintage, vlákno a textil, drát a kov. Z obrázků se snadno inspirujete k práci s netypickými materiály nebo s prvky a předměty, které před tím sloužily jinému účelu (klíče, sponky, knoflíky, zámečky, staré fotky, ozubená kolečka, zipy, šroubky, víčka od plechovek).

1000 inspirací pro výrobu šperků

Díky knize si čtenář velice snadno uvědomí, jak omezená a jednotvárná je nabídka šperků v běžných obchodech. A pokud si člověk sám na tvoření netroufne, možná ho inspirativní třísestránková kniha popíchne k návštěvě některého z řady fashion marketů, na které chodí šikovní prodejci nabízet své autorské kolekce.

1000 inspirací pro výrobu šperků

1000 inspirací pro výrobu šperků


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětsoutěž :-)Módedáma19. Května 2014

    Zde jsem vyhlásila o knihu novou soutěž, tak se zapojte a vyhrajte. http://www.modedama.cz/souteze/jarni-soutez-plna-inspirace/

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru