Blog o šití a módě

Přehled fashion marketů a bazárků na duben až červen 2014

Přehled fashion marketů a bazárků na duben až červen 2014 - uvod27
Března

Protože se na jaře módě dobře daří, urodily se nám od posledního článku o fashion marketech další akce, které stojí za vaší pozornost. Abyste se ani ve slunečném počasí nenudili, připravila jsem pro vás přehled fashion a vintage akcí na období letošního dubna až června. Uvidíte, že jaro přeje bazarům a blešákům, takže recyklujte s chutí.

Ýbrkýbl

4. - 5. 4. - ÝBRKÝBL :: Fashion bazar #4 (Praha)
V multifunkčním prostoru Grid na Opatovické ulici č. 18 na vás už první dubnový víkend čeká čtvrtý ÝBRKÝBL :: Fashion bazar, na kterém budete moci od stovky prodejců zakoupit oblečení, šperky a doplňky hledající nové majitele. Mimo to pro vás bude připraven šicí workshop, interaktivní instalace od Kinocirkusu a každý, kdo nakoupí nad 500 Kč, dostane designovou tašku ÝBRKÝBL.

Koloniál Fléda Brno

12. - 13. 4. - Koloniál (Brno)
Prodejní akcí zvanou Koloniál oficiálně startují francouzské dny Bonjour Brno. Těšte se na jedinečné prodejce francouzských dobrot, krásných květin, kosmetiky, originálního oblečení, šperků a doplňků. Úspěšný trh chutí, vůní, šperků, designu a zajímavostí se koná v nekuřáckém a baby friendly prostoru brněnského klubu Fléda.

14. 4. - Vintage.Market.Olomouc
V Olomouci si vzali za cíl, že vytvoří platformu, na níž budou pravidelně organizovat trh s nabídkou a poptávkou po použitých věcech a jejich recyklaci. Olomoucký bleší trh má u veřejnosti takový úspěch, že se v dubnu koná už podvanácté. Pokud to máte blízko anebo jste zkrátka zvědaví, co se dá doma najít a dále využít, přijďte se podívat na pondělní Vintage.Market.Olomouc.

Blešák na Flédě

20. 4. - Blešák na Flédě (Brno)
Jednou z mála jistot, kterou v letošním roce rozhodně máme je Blešák na Flédě, který se koná pravidelně každý měsíc. Nabízet, nakupovat, vyměňovat nebo darovat lze oblečení, šperky, boty, doplňky, handmade výrobky i jídlo. Mezi třetí a šestou odpolední se na Flédě vystřídají stovky lidí, takže se připravte na pořádný nával a spoustu pěkných věcí. Další dvě akce se uskuteční v termínech 18. května a 15. června 2014.

Holešovice Fashion Market

25. - 27. 4. - Holešovice Fashion Market (Praha)
Na konci dubna proběhne již 8. díl holešovického fashion marketu, tentokrát pod heslem „Vystup z davu". Tato akce se stačila pěkně rozrůst, protože tentokrát budou prodejci oblečení, šperků a designu rozmístěni dokonce do tří výstavních hal. Těšit se můžete na staré známé i na řadu nových značek, které se na HFM budou prezentovat poprvé. Holešovice Fashion Market je největší prodejní akce s nezávislou módou v České republice.

Garage Design Znojmo

9. - 10. 5. - Garage Design (Znojmo)
Znojemské dny originální autorské tvorby patří k čerstvým událostem. Letos v květnu proběhne druhý ročník prodejní přehlídky Garage Design, na které se představí tvůrci módy, doplňků, šperků, tašek, desginu, grafiky či užitého umění. Večer se navíc můžete těšit na různá hudební a umělecká vystoupení. Dvoudenní design market proběhne v areálu bývalého znojemského pivovaru.

Prague Vintage Fair

24. - 25. 5. - Prague Vintage Fair (Praha)
Na pouhé dva dny se v Praze v květnu otevře vůbec první obchodní dům s vintage módou na světě. Prague Vintage Fair bude otevřen v reprezentativních modernistických prostorách Novoměstské radnice na Praze 2. V obchodním domě bude zboží prezentováno v jednotlivých prodejních odděleních. Mimo jiné budete moci navštívit Vintage Match, prostor se současnou tvorbou inspirovanou vintage, nebo Retro Bar, kde nad dezertem a šampaňským načerpáte energii na módní přehlídky a večerní program.

Trh módy a bydlení

13. - 14. 6. - TRH MÓDY A BYDLENÍ (Brno)

V brněnském kulturním centru Semilasso se uskuteční trh s nezávislou módou a originálními bytovými doplňky. Uzávěrka přihlášek pro prodejce je 13. 4., přičemž již nyní účast přislíbila zavedená brněnská značka Morrows, U bambule nebo Maria accesories. Chcete-li osobně poznat některé šikovné prodejce z Fleru, neměli byste na Trhu módy a bydlení chybět.

Vintage Marke

14. 6. - Vintage Market (Praha)
Po dobrodružství na vodě s akcí Vintage Market on the Boat přichází projekt Recycle with Love s další událostí. Pěkně v červnovém teplíčku holky pořádají Vintage Market na prostranství před kulturním centrem z kontejneru Containall. Téměř letního marketu se zúčastní prodejci jako Kuzmarkt, Shop PickyMe, Bohemian Retro nebo By MarCat. Tak ražte, ať máte co nosit o prázdninách.

Dyzajn market

21. 6. - Dyzajn Market (Praha)

Zdá se, že poslední předprázdninovou prodejní akcí bude další Dyzajn Market, který rozbije své stany 21. června opět před Novou scénou ND. Prodejci budou na piazzetě znovu nabízet šperky, tašky, módu, dyzajn i jídlo, které lze v některých případech v tento den zakoupit výhodněji díky speciálním slevám. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program, který k Dyzajn Marketu také patří, a vy si tak spestříte červnovou sobotu nakupováním i nějakou tou kulturou.  


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětmódaHariet17. Dubna 2014

    zajímavé akce,na žádné jsem zatím nebyla,tak to omrknu a pak se přihlásím jako prodávající.

    • OdpovědětRE: módaLucie19. Května 2014

      Právě jsem vyzkoušela blešák na flédě a byla to paráda, taková atmosféra. Našlo se tam spousta pěkného haraburdí, šik věci, aktuální modely i obyč věci, které máme doma každý. Příště vyzkouším zas.

  • Odpovědětdalšííííeda11. Dubna 2014

    a co toto v plzni? https://www.facebook.com/events/1465306300352885/?ref=ts&fref=ts

  • Odpovědětmarkety marketyMayda09. Dubna 2014

    kéž by to obvyklé v každém městě, pěkné pokoukání i nakupování, což?

  • Odpovědětmoraváámoja05. Dubna 2014

    Já valim Znojmo!

  • Odpovědětdyzajn marketHelena01. Dubna 2014

    pani toho je, mě se líbil dyzajn market před národním a teď začínám uvažovat i o té holešovické tržnici, mám pár adeptů k nákupu :-)

  • OdpovědětDalší markety!Módedáma31. Března 2014

    A přibývají další a další akce. Sledujte aktualizace.

  • Odpovědětfaktory fmbutonek28. Března 2014

    Už dneska začíná Faktory fashion markeeeet! :)

  • Odpovědět:-)Janey28. Března 2014

    Těším se do holešovic.

  • OdpovědětVánoce!!!betka27. Března 2014

    tak už je to tady, Vánoce na jaře! v tolik akcí jsem ani nedoufala

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru