Blog o šití a módě

Zajděte na šití do pražské Strojovny

Zajděte na šití do pražské Strojovny - strojovnapraha16
Ledna

Moc se mi zalíbila myšlenka nového ateliéru, dílny a opravny textilu, který na podzim v pražské Krymské ulici otevřela Martina Novotná, absolventka oboru volné textilní tvorby na VŠVU v Bratislavě. Ještě před tím svůj záměr prezentovala na portálu hithit.cz, kde jí mohli ostatní textilní nadšenci přispět na rekonstrukci a vybavení prostoru Strojovny. Peníze se vybraly a od září je prostor k dispozici všem, kteří se chtějí něco naučit, tvořit vlastníma rukama anebo jen chtějí vyspravit oblečení.

Strojovna Praha

Na Facebooku se dočtete: „Strojovna je místem kde vám zkrátíme kalhoty, v kurzu se naučíte indonéskou batiku, čí ušít sukni nebo si jen zajdete na dobrou kávu a prolistujete odborný časopis.“. Tahle představa mě opravdu baví a chci takové otevřené možnosti i v Brně, a vůbec všude jinde. Jen doma čapnout šaty, které potřebujete zabrat, posedět, popovídat, přešít a večer se podívat na film o některém ze světových návrhářů. I takové akce se ve Strojovně rozjely. K tomu přičtěte kurzy batiky, háčkování, sítotisku a šití, a vyjde vám ideální místo na trávení volného času.

Strojovna Praha

Ve výsledku nejde čistě jen o to, že vám tu zašijí rozpárané kalhoty, ale že vás tu také naučí vystačit si s tím, co už máte. Není přece potřeba každou sezónu zaútočit na shopping centra a nakupovat jak diví nové hadry. Naše oblečení, které se nám líbí a už něco pamatuje, se dá opravit nebo úplně přetvořit. Ještě, než ho darujete charitě nebo rozstříháte na hadry na mytí oken, si můžete se svým oblíbeným trikem nebo džínami na míru něco užít.

Strojovna Praha


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětDOKONALÉHariet14. Února 2014

    No to je super nápad,který třeba v Brně móóc chybí.

  • OdpovědětPěkný nápadJája a Pája29. Ledna 2014

    Výborný nápad! Asi bych se trochu bál, že tam přijdou s prosbou o zkrácení kalhot a dají mi jehlu, nit a nůžky.

    • OdpovědětRE: Pěkný nápadMódedáma30. Ledna 2014

      Po ničem jiném netoužím...:-)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru