Blog o šití a módě

Přehled fashion marketů na první čtvrtinu roku 2014

Přehled fashion marketů na první čtvrtinu roku 2014 - logo31
Ledna

Jak se hned dál dočtete, začátek roku patří v módě spíše Brnu. Během dvou měsíců zde proběhnout hned tři akce. Zbytek roku bude ale už tradičně patřit Praze, takže kdo bude znudění fádností české módy, bude si muset udělat výlet do metropole. Víme ale, že to vždycky stálo za to!

Factory Fashion Market

Únor

16. 2. Blešák Fléda

Vyměňovat, kupovat nebo případně charitě darovat oblečení můžete už za dva týdny v neděli odpoledne. Od tří do šesti hodin se sejdeou v brněnské Flédě všichni, kdo chtějí handlovat s oblečením, které už nenosí. Dejte hadrům druhou šanci a postrčte je k novému majiteli.

16. - 18. 2. - Styl a Kabo

Styl a Kabo je vyšší dívčí. Mezinárodní veletrhy módy začínají třetí únorovou neděli a potrvají až do úterý. Na brněnském výstavišti se představí vystavovatelé z 20 zemí světa. Pro běžného návštěvníka jsou ale nejzajímavější módní přehlídky, na kterých budou k vidění kolekce mladých návrhářů i zaběhnutá jména českého módního trhu.

22. 2. - VINTAGE MARKET ON THE BOAT

Hned další sobotu se sbalte a mazejte do Prahy na vodu, kde se v (A)VOID Floating Gallery můžete pohoupat na vintage vlně a pořídit nevídané kousky oblečení, šperků, doplňků a věciček na doma. Celou akci pořádá projekt Recycle With Love, jehož posláním je ochrana vkusu i životního prostředí. V jejich vintage clothing shopu najdete kousky, které v jiných obchodech nenajdete. A v tom je kouzlo jejich akce. Vedle Recycle With Love se představí prodejci Aristokrat Vintage, Kuzmarkt nebo SCORO COCO. Tak tradá na loď!

Fashion markety 2014

Březen

14. - 15. 3. - WTF market

Březen přinese módní autorský průvan i do Ostravy. Místní značky City Folklore a MUXU pořádají první ročník WTF marketu, na kterém si módní nadšenci spolehlivě najdou ty svoje kousky od známých i neznámých designérů. Díky výhodné poloze Ostravy, se na této akci potkají čeští i slovenští prodejci a zákazníci. A z Polska to také není daleko. WTF market tak bude hned napoprvé mezinárodní. Nenechte si ho ujít a zpestřete ostravské ulice něčím nevídaným.

22. 3. - Dyzajn Márket

Pokud patříte mezi fanoušky jara a věříte tomu, že v březnu už bude travička zelená, můžete za módou vyrazit ven k Národnímu. V Praze totiž pořádají další Dyzajn Márket. Od rána až do večera můžete jednu březnovou sobotu nakupovat módu, šperky, doplňky, design, hudbu a tím pádem i dobrou náladu. V prostoru piazzety ND a Mosaic House vás očekávají čeští, slovenští a nově i madarští návrháři.


28. - 29. 3. - Factory Fashion Market Brno

Market má narozeniny, my máme přání jediný. Ať nám zase ukáže nějaké nové značky a neokoukané hadry od mladých českých tvůrců. My už zase nemáme co nosit! Factory Fashion Market se tentokrát koná již podesáté a to si zaslouží oslavu. Další FFM proběhne v prostorách BuranTeatru na Kounicově ulici, jak jsme zvyklí. Těším se na nějaké retro!

Factory Fashion Market

Duben

25. - 27. 4. - Holešovice Fashion Market

VPražské tržnici se letošní první módní prodejní akce odehraje v dubnu. Se sluncem v zádech si zajděte na Holešovice Fashion Market. K vidění bude nezávislá móda, šperky a design. Ostatně jako vždy. Osmý HFM prodejci rozloží poslední dubnový víkend v Holešovicích.

Factory Fashion Market

Foto: Factory Fashion Market, Holešovice Fashion Market


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětJarunkadalsi11. Března 2014

    Budou nějaké další?

    • OdpovědětRE: dalsiMódedáma12. Března 2014

      Samozřejmě, že budou. Už se na tom pracuje;-)

  • OdpovědětoldschoolŽanda26. Února 2014

    Vintage market na vodě byl super! spousta starých krámů a krámků. kde to ti idé pořád nacházejí nevím, ale rozhodně už mám něco z toho doma

  • OdpovědětnačasováníMag18. Února 2014

    Kéž by každý víkend bylo něco. Teď jsem kvůli Stylu nestihla Blešák...škoda škoda

  • OdpovědětFFMHariet14. Února 2014

    Vždycky to prošvihnu jako prodávající,tak aspoň letos jako nakupující.

  • OdpovědětkonečněVEENDUL05. Února 2014

    hej, ještě že jsem to našla včas. vždycky se o takové akci dovím až po ní. Tak už se to blíží;-)

  • OdpovědětOstrava!!!ostravacka04. Února 2014

    No sláva, že i u nás bude trochu živo...cooltour je super!

  • OdpovědětDobry tipPavlicka31. Ledna 2014

    toz to se hodi, tohle vedet...at to zas nezmeskam :)

    • OdpovědětRE: Dobry tipžabka03. Února 2014

      koukám, že jich zase pár přibylo!

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru