Blog o šití a módě

Polštářky, které neomrzí

Polštářky, které neomrzí - pruhy-uvod10
Listopadu

Šití povlaků na polštářky není žádná velká věda. Pokud šijete ten nejjednodušší možný střih, stává se jedinou výzvou zapínání - zip, knoflíkové dírky, vázání apod. Poprvé jsem si ušitím dekoračních povlaků dokázala, že to jde. Napodruhé jsem chtěla mít povlaky do zásoby a napotřetí to už byl čistý rozmar, když jsem natrefila na skvělou, barevnou, pruhovanou látku v Ikei.

Povlaky na polštářky - bavlna, chevron

První dvě dvojice povlaků z tenké bavlny zdobí v současnosti velice populární vzor chevron, který mě asi ještě nějakou dobu neomrzí. Jednou jsem zvolila zapínání zipem, příště jsem přišívala knoflíky a vyšívala dírky.

Povlaky na polštářky - bavlna, chevron

U zatím posledních pruhovaných povlaků jsem se opět vrátila k zipu, protože se mi to zdá jednodušší než příprava knoflíkových dírek. Nejprve jsem se chtěla fintou vyhnout sesazování pruhů, protože s tím nemám žádnou zkušenosti, ale nevyšla by mi látka, takže jsem byla okolnostmi nucena přistoupit na hru napojování barevných pruhů. Jak to dopadlo posuďte na fotkách.

Povlaky na polštářky - Ikea, bavlna, pruhy

Povlaky na polštářky - bavlna, chevron

O tom, co vše jsem domů ušila jsem psala v únoru v článku Šití do interiéru. Mimo povlaků na polštáře jsem se pustila do sedáků na židle, úpravy povlečení, šití záclon a závěsů. Při rozhodování o stínění oken nám nakonec zůstaly na výběr závěsy a žaluzie Brno


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru