Blog o šití a módě

Šití do interiéru

Šití do interiéru - byt06
Února

Když chcete začít šít, doporučuje se začít něčím jednoduchým. A tak jsem se pustila do šití bytového textilu. Zní to možná až příliš velkolepě, ale napoprvé šlo o záclony a závěsy. Rovné šití, různé materiály, velké kusy látek a spousta zkušeností. A tím zdaleka nekončím.

Protože jsem měla v jednom pokoji holé okno, do kterého bylo vidět jako do výlohy, musela jsem jednat. V Ikey jsem pořídila tuhou strakatou bavlnu (250 g/m2), která oživila okno a okolní bílé zdi. Sice to není žádná blackout látka, ale svoji funkci závěsu plní skvěle.

Závěs Ikea

Protože mám doma i druhé okno, čekal na mě po dokončení jednoho začátečnického projektu hned další. Místo záclony jsem zvolila stejné jednoduché bílé voály jako v prvním případě. Díky tomu jsem mohla na závěsy použít bavlnu s pestrým károvaným vzorem, kterou jsem poprvé v životě pořídila na internetu. 

Károvaný závěs

Napotřetí už jsem přijala větší výzvu a pustila se do potahů na polštářky na gauči. Nudné černé potahy jsem vyměnila za černobílý chevron, který světle zelenou pohovku oživil a zároveň šel kombinovat s výranými závěsy. Poprvé jsem si tak pocvičila všívání zipu a dopadlo to nad očekávání dobře.

chevron polštářky

Zatím poslední věcí, do které jsem se pustila, byly sedáky na kuchyňské židle, které teď v zimě trochu studí. Protože se mi ty židle líbí, jak jsou, nechtěla jsem tvořit nic výrazného. Sehnala jsem bavlnu ve stejné barvě a bez zavazování a různých mašliček ušila dva potahy na molitanové sdáky. Zezadu jsem nechala kapsu, aby se daly potahy snadno prát.

ušité sedáky

 


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru