Blog o šití a módě

Osvojte si business dress code

Osvojte si business dress code - uvod22
Dubna

Protože nejenom honosné akce (více v článku) si zaslouží pěkné oblečení, je třeba být ve střehu i při všednějších událostech. Obchodní schůzky, firemní setkání ale i drobnější společenské akce mají také svou předepsanou etiketu. Jde-li o pracovní záležitosti, je třeba mít na paměti, že prezentujete sebe i svou firmu.

Semi formal

Večerní akce jako jsou firemní večírky a koktejl party si žádají své, ačkoli v tomto případě není dress code striktně předepsán. Stále ale platí pravidlo, že je lepší obléci se vůči typu akce trochu lépe. V opačném případě by to každý chápal tak, že nevíte co se na takovou událost sluší.
Dámy na firemním večírku snadno využijí základ šatníku – malé černé. Najdete-li ve skříni šaty v jiné barvě nebo s pěkným vzorem, nemusíte se toho bát. Na večerní oslavy se podobná paráda hodí. Tento model vždy doplňte punčochami, psaníčkem a lodičkami.
Pánové si v tomto případě vystačí se společenským oblekem bez kravaty. Zapůsobí, když nějaký drobný detail na oblečení bude ladit s partnerčinými šaty.

Business dress code

Business formal

Pokud vás čeká konference, zasedání nebo pracovní schůzka, měli byste se obléci v duchu business formal dress codu. V tomto oblečení tráví spousta lidí nejvíce času, proto není na místě šetřit na kvalitě.
Ženy mají i v pracovním prostředí na výběr více variant oblečení. Sako lze skombinovat s pouzdrovou sukní a kalhotový kostým s košilí. Vždy doplňte lodičkami.
Na pány v tomto případě čeká business oblek s košilí a kravatou. Šedý nebo tmavě modrý odstín je vhodný.

Business dress code

Business casual

Tento dress code je ze všech jmenovaných ten nejpoužívanější. Lidé ho nosí běžně do kanceláře, na pracovní pohovory a schůzky.
Pro dámy to znamená kombinace jako pouzdrové šaty a sako, halenka a pouzdrová sukně nebo elegantní kalhoty a svetřík.
Pánové mohou být uvolněnější v obleku nebo sportovním saku a bavlněných kalhotách. Vystačí si bez kravaty s košilí či polokošilí.

Business dress code

Smart casual

V tomto případě je třeba stále dbát na elegantní ráz oblečení, které je ale na místě doplnit o designové prvky a doplňky. Je vhodné až doporučné kombinovat trendové věci s těmi klasickými.

Business dress code


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědět Евелина} Евелина} 24. Prosince 2018

    http://gj9ai4j79gkoy1bh6fomgc045mkce836d0crgdp1dm6c4b3il6.net gj9ai4j79gkoy1bh6fomgc045mkce836d0crgdp1dm6c4b3il6

    GLvE4GPom4c

  • OdpovědětSkvěléJan Novak28. Března 2018

    Skvělý článek o dress code. Napsal jsem podobný na svůj blog: http://modniblog.9e.cz/jak-vybrat-vhodne-obleceni-do-kancelare

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru