Blog o šití a módě

Jak vyzrát na společenský dress code

Jak vyzrát na společenský dress code  - uvod27
Ledna

Požadavek na oblečení odpovídající určité společenské normě souvisí s naším postavením, ale zároveň nás chrání před všedností. Dodržením předepasného dress codu vyjadřujete úctu hostiteli, akci i ostatním hostům.

White Tie (Ultra Formal)
S tímto dress codem se asi setká jen malá část nás obyčejných smrtelníků, přesto co kdyby. Tento nejformálněji pojatý dress code je k vidění na plese v opeře, dokonce častěji v zahraničí než u nás.
Dámy oblékají velkou večerní róbu s uzavenými botami, psaníčkem a třpytivými šperky. K tomu všemu je třeba vyčesat si vlasy, případně ozdobit diadémem neboli korunkou.
Pánové se musí dámám vyrovnat, a proto mohou na tuto akci pouze ve fraku, bílé vestě, košili a motýlku. Striktní požadavek se týká také černých lakovek a ponožek. Na celou akci se hodí také rukavice – pánové bílé, dámy v barvě róby.

Společenský dress code

Black Tie (Formal)
S tímto dress codem se sektáte na pozvánce na galavečer nebo ples.
Dámy opět oblečou dlouhé večerní šaty. Přestože se uvádí škála barev od černé, přes krémovou až k bílé, odvážnější barvy (fialová, rudá) jsou také dovoleny. Nutné jsou opět uzavřené boty, punčochy, psaníčko a výrazné šperky (lze i kvalitní bižuterii).
Pánové mohou tentokrát přijít ve smokingu s bílou košilí, černým motýlkem, lakovkami a černými ponožkami. Do kapsy se hodí složený bílý kapesníček.

Společenský dress code

Creative Black Tie
Stále jde o prestižní událost, na které je však dovoleno popustit trochu uzdu fantazii.
Dámy si tentokrát vystačí se šaty pod kolena (ne však kratší), s nimiž můžete zaexperimentovat a vyzkoušet modely v sytých barvách (zachovejte elegantní styl). Malé černé případně doplňte výraznými designovými doplňky – výrazné šperky, maxi psaníčko.
Pánové opět oblečou smoking, ale k němu si mohou vybrat zajímavější barvu košile či motýlku.

Společenský dress code


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětplesovkyjana31. Ledna 2014

    já bych měla odvahu asi jen na ty červený, ale moc se mi to všechno líbí

  • OdpovědětKam chodíte na nápady?Ellen30. Ledna 2014

    Divila bych se, kdyby se s takovými šaty dalo šlápnout v rámci dress codu vedle. To vám vymýšlí švadlena nebo si přinesete vlastní nápad a ona je zrealizuje? Bála bych se, že to nakonec bude jeden velký kompromis:-D

    • OdpovědětRE: Kam chodíte na nápady?Ráďa30. Ledna 2014

      myslim si, ze kdyz je svadlena sikovna, tak se o tom da pobavit a usit podle predstav...moc pekne saty

      • OdpovědětRE: RE: Kam chodíte na nápady?30. Ledna 2014

        Kdybych na plesy chodila, chtela bych také nějaké výrazné barvy. Všimla jste si, že to máte jako semafor?...červená, žlutá, zelená:-D

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru