Blog o šití a módě

Něco málo na krk

Něco málo na krk - uvod19
Března

Když jsem na jednom blogu objevila tip na velice jednoduchý náhrdelník, hned mě napadla i stará dobrá technika látkových doplňků. Slečna si svůj šperk sestavila z kroužků na klíče, což z dálky sice vypadalo dobře, ale při bližším ohledání bylo hned patrné, čím se vyparádila. A to se mi na tom právě nezdálo. Nápad mě však zaujal a řekla jsme si, že když seženu obdobná kolečka, která obtočím látkou podle vlastního výběru, budu mít ještě něco lepšího.

Látkový náhrdelník

Princip omotávání látkou všeho, na co přijdete, zůstává stejný. Jen u malých kroužků jde o pracnější přípravu, než v případě velkých a jednoduchých náramků. Nejdůležitější je výběr samotné látky, jejíž design je na náhrdelníku to hlavní. Já jsem si nakonec vybrala nepříliš barevnou látku na mamčinu halenku, kterou doma máme víc jak deset let. Líbila se mi skladba barev a hlavně zlatý proužek, který dobře ladí s řetízkem a spojovacími kroužky. Místo koleček na klíče jsem použila plastové podložky pod šrouby, které se dají koupit. Pro spojování látkových kroužků jsem si koupila ty největší zlatá kolečka, která v obchodě měli a na zavěšení jsem použila zbytek zlatého řetězu z Bauhausu, který mi zbyl po posledním náhrdelníku. Na práci jsem si vypůjčila malé kleštičky z nářadí.

Látkový náhrdelník

Jak už jsem psala, nejpracnější je omotávání koleček proužky látky. To ostatní potom zabere už jenom půl hodiny. Celková doba na výrobu závisí především na tom, kolik kroužků chcete omotat. Mám doma ještě menší kolečka než ta na obrázku, takže zkusím něco vytvořit i z nich.

Látkový náhrdelník

Látkový náhrdelník

Látkový náhrdelník


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětDobrý, ale..bobule21. Března 2014

    Lepší byrvy a menší kolečka a šlo by ;)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru