Blog o šití a módě

Látkové náramky aneb Jak se zbavit nepotřebných zbytků

Látkové náramky aneb Jak se zbavit nepotřebných zbytků - náramky11
Prosince

Jednoduše! Vytvořte si hromadu barevných náramků, které užijete kdykoli. Vytahejte ze šperkovnic staré náramky, které už vyšly z módy nebo jsou příliš zašlé, a dejte jim nový (jak se tak říká) design. Než budou tyto kousky zase moderní, můžete je doslova převléct do zbytků látek přesně podle vašeho vkusu.

náramky

U látkových náramků je výhodou i fakt, že se vám samotná látka nemusí nijak zvlášť líbit. Protože se chystáme náramky jednoduše omotat pruhem látky, stačí se soustředit na barevné kombinace, které tím vzniknou. Samotný motiv se na malé ploše náramku ztratí.

látka na náramek

Nejtěžší, tedy opatření náramků a zbytků látek, máme za sebou. Teď už to půjde samo. Potřebujete jen nůžky, jehlu a nit. Od oka ustřihněte proužek (šíře cca 3-5 cm, délka 60-80 cm s ohledem na šíři), který nijak nezačišťujte. Byla by to zbytečná práce.

náramek a látka

Na obrázku jsem nechala vyniknout roztřepený kraj, který jsem při omotávání sama průběžně zahýbala. Vznikl tím čistý efekt omotané látky i bez lemování a šití. Až přestrojíte celý náramek do nového, ustřihněte konec proužku a zašijte ho na vnitřní stranu náramku. Důležité je pouze poctivé utahování látky na náramku a tvoření přibližně stejných krycích proužků.

pruh látky na náramek

Tímhle způsobem snadno a rychle vytvoříte celou sérii látkových náramků, které budete moci obměňovat podle nálady, příležitosti a svého šatníku.

látkový náramek


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětsuperAdéla10. Ledna 2014

    Ahoj :) Nápad je to super, akorát že škoda že nemám ty náramky :D Tvoje stránka se mi hodně zalíbila tak doufám, že tady něco najdu ;))

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru