Blog o šití a módě

Děkuji, ty šaty jsem si ušila sama

Děkuji, ty šaty jsem si ušila sama - uvod23
Srpna

Taaak jsem se konečně dočkala toho, co Tilly slibuje ve své knize Láska na první steh! Když mi někdo pochválí nové modré šaty, mohu hrdě prohlásit "Děkuji, ty jsem si ušila sama". A od té chvíle už mám jen samé smělé plány. Už žádné nekonečné šití jednoduchých věcí. V hlavě už mám kalhoty, kraťasy nebo triko z úpletu. S každým kusem se chci naučit něco důležitého, jako při šití mých modrých bavlněných šatů.

Moje modré šaty

Všechno to začalo v dubnu na kurzu Cut&Sew v Industře. Měli jsme si vybrat střih a přinést látku na šaty, které se na kurzu šily. Vybrala jsem si modrou bavlnu, protože mám skoro vše se vzorem a modrá mi v šatníku chyběla. Řekla jsem si, že tentokrát vsadím na minimalismu a vyplatilo se.

Moje modré šaty

Za celý den kurzu se nenašla žádná z účastnic, která by šaty dokončila. Díky tomu se moje šití protáhlo až do června, kdy jsem si na další kurz zašla upravit výstřih a průramky, zip jsem už šila doma. V červenci byly šaty hotové a stačilo je jen ozdobit světle růžovou stužkou, které se říká hadovka. A voila!

Moje modré šaty

Moje modré šaty


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru