Blog o šití a módě

Tillyina kniha vás inspiruje k šití, protože šití není žádná věda

Tillyina kniha vás inspiruje k šití, protože šití není žádná věda - siti24
Dubna

Tak už jsem ji jednou celou přečetla a už jsem se stačila prošít na 58. stránku. Mám v ruce knihu Láska na první steh: Šití není žádná věda od známé účastnice britské šicí reality show "Great British Sewing Bee" Tilly Walnes, a nutkavou potřebu vám o ní hned napsat.

Láska na první steh

Láska na první steh

Pár knih o šití už mi rukama i knihovnou prošlo, ale takové nadšení a touhu šít ve mě žádná nevyvovala. A není to snad jen díky povedeným autorčiným fotkám, ve kterých se stylizuje do rozverné slečny v krásném vlastnoručně ušitém oblečení. Tilly knihu napsala pro ty, kteří se šitím teprve začínají, takže postupuje krok po kroku. Od šicích potřeb vás na bezmála dvou set stranách dovede až k vlastním ušitým šatům. Tak to už stojí za přečtení ne?

Láska na první steh

Autorka pro knihu připravila sedm modelů k šití - šátek, kalhoty, halenku, dvě sukně a dvoje šaty. Pokud se vám kniha zdá na šest návodů obsáhlá, buďte rády, protože to znamená, že je podrobná. Nic není ušito za dvě strany. Fotonávod doprovází obsáhlý komentář, který šicí začátky usnadňuje. Samostatné šicí kapitoly pak doprovází i praktické vsuvky o úpravách střihů, vylepšování modelů, uspořádání šicího prostoru, žehlení, měření postavy nebo nákupu v obchodě s látkami.

Dokonce se nebude bát ukázat vám různé fígle a specialitky, se kterými bude vaše šití vypadat hned o něco líp. Například se přiučíte šití kapes, všívání skrytého zipu nebo používání francouzského stehu (v našich končinách známého jako techniky "lícem rubem". Dalo by se říci, že Tillyina kniha pro vás bude zdatnější kamarádka v šití, kterou nemáte. Jde o skvělou výzvu, kterou se nebojte přijmout. Autorce se podařilo udělat z šití moderní záležitost pro každého, tak snad se dočkáme pokračování, dalších podobných knih a návodů a třeba i většího počtu praktických kurzů šití.

Láska na první steh

Čtení knihy Láska na první steh vás bude bavit, protože vás v ní Tilly bude neustále pobízet, inspirovat, chválit a zkrátka chtít, abyste si taky něco ušili. A to zkrátka potěší. Protože je Tilly typický samouk, který si moc dobře pamatuje, jaké to je začínat, přiložila do knihy také 3 střihy. Po přečtení knihy se tak můžete rovnou pustit do šití kalhot, halenky nebo sukně přesně podle předlohy. S Tyllyinou knihou vás chuť do šití rozhodně neopustí, tak hurá na to. Já už jsem začala. A co vy, už máte svou Lásku na první steh?

Láska na první steh

 


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětChystám se na niMarinka23. Května 2015

    Taky se chystám si ji pořídit, jsem na ni moc zvědavá :)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru