Blog o šití a módě

Zlatý nový rok...

Zlatý nový rok... - uvod104
Ledna

Když jsem mezi svátky přerovnávala skříň, našla jsem v ní tři kousky, které měly něco společného - nazlátlou barvu. To a nic víc. Napadlo mě, že zrovna taková barva patří ke konci a k začátku roku. Dá se s ní přece slavit rok uplynulý i ten nadcházející.

Zlatý nový rok

Prvním příkladem je top bez rukávů z nazlátlé licry, který jsem si nechala ušít do dosud neušitého saka se zlatými listy. Měl to být střízlivý základ pro výrazný svrchní vzor. Nyní se mi ale více hodí jako méně výrazný podklad pod dlouhou černou vestu s flitrovými klopami. Byla to tedy skvělá volba k oslavě konce roku.

Zlatý nový rok

V druhém případě se jedná o maxitop s lodičkovým výstřihem a spadlým rukávem, který je ušitý z úpletu se zlatými nitkami. Výstřih je naschvál navržen tak doširoka, aby se dal libovolný rukáv naaranžovat jako spadlý z ramene. Triko se dá nosit i na obou ramenou, což vytváří takovou jemnou vodu ve výstřihu (viz. úvodní fotka). V tomto topu ráda přivítám nový rok při nejbližší příležitosti v divadle.

Zlatý nový rok

Posledním zlatým kouskem v mém šatníku je úpletový propínací svetřík se zlatou nití (tentokrát z běžné obchodní distribuce).

Nakonec mi došlo, že tyto tři svršky neměly společnou jen barvu, ale i statut málo nošeného oblečení. Když jsem je kvůli focení po delší době vytáhla ze skříně, nestačila jsem se divit, proč je nenosím častěji. A s novým rokem to hodlám napravit.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru