Blog o šití a módě

Zimní kabát proti mrazu

Zimní kabát proti mrazu - uvodni20
Prosince

Na nejchladnější období v roce je třeba se řádně připravit. Bez pořádného zimního kabátu to prostě nejde. A tak, když jsme s mamkou narazily na cenově výhodnou nabídku vlněné látky, neváhala jsem ani chvíli. V balíku látky se nepravidelně střídaly široké pruhy černé, červené a bílé barvy. S převahou černé bylo hned jasné, že z toho se prostě něco ušije, a kabát snad nebude vypadat jako deka z patchworku.

Zimní kabát detaily

Se švadlenou jsme vybraly princesový střih s přestřižením nad pasem, aby kabát dobře seděl. Ve spodní části jsme si pak vyhrály s kombinováním barevných pruhů. Kolem dokola jsme je použily svisle, jen v přední části kabátu je jedna čtvrtina pruhů položena vodorovně. U kabátu nemám běžné klopy, na které jsme u tohoto typu oblečení zvyklí. Protože by byly klopy k samotnému střihu už moc, zvolily jsme jednoduchý malý límec. Díky pevné látce a kvalitnímu vyztužení drží límec zvednutý, což je dobrá obrana proti větru.

Zimní kabát

Stejně jako u baloňáku, se mi u zimního kabátu líbí detaily. Švadlena prostě ví, co k takovém typu oblečení patří. S červenou látkou si vyhrála po svém a vytvořila z ní pásky na rukávy a část podšívky. Nechala jsem na ní i výběr knoflíků, které se často špatně shánějí. Kabát pak hodím na konci každé sezóny do čistírny a je vystaráno.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru