Blog o šití a módě

Zimní kabát - poslední kousek roku 2017

Zimní kabát - poslední kousek roku 2017 - kabat-uvod-127
Prosince

Loňský rok jsem zakončila ve velkém stylu - zimním kabátem na míru od profi švadeny. Vše jsme společně řešili od léta, kdy jsme se pobavily o mojí představě a požadavcích na látky. V září jsme vybraly materiál a barvy, od října se šilo a v listopadu bylo hotovo. Tedy přesně na zimu :)

Zimní kabát na míru

Zimní kabát na míru

Kabát je nakonec ušitý z béžového a rudého flauše a je podložený podšívkou zateplenou vatelínem. Samotný střih a pojetí kabátu jsem vybírala dlouho. Přeci jen jsem chtěla, aby mi vydržel minimálně stejně dlouho jako ten předchozí - tedy 7 let. Poučena z předchozích zkušeností jsem tentokrát měla na kabát větší nároky. Základem byly velké kapsy, které na tom předchozím chyběly a často mi to vadilo. Další vychytávkou byla zateplená podšívka, která zaručuje, že ani v mínusových teplotách mi nebude zima. 

Zimní kabát na míru

Nakonec jsem zvolila přestřižený střih, který mi umožnil zkombinovat dvě barvy. Vybrala jsem béžovou a červenou, aby byl kabát výrazný a světlý. V zimě všichni nosí černou, nebyl důvod pořizovat další černý kabát.

Když už byl kabát hotový, čekal mě obtížný úkol. Sladit s ním doplňky, bez kterých se v zimě neobejdeme - šálu a rukavice. Neměla jsem představu, co by se k tomu hodilo nebo co by se mi k němu líbilo. Nakonec jsem ale hned ve třetím obchodě sehnala béžovo-hnědou šálu, která barvu nekopíruje, ale ladí.Zimní kabát na míru


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětKrásaSasha16. Února 2018

    Ten je krásný. Kolik by stálo ušití podobného? (Bez ceny látky).

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru