Blog o šití a módě

Žijte jako Pařížanky kdekoli na světě

Žijte jako Pařížanky kdekoli na světě - uvod19
Listopadu

Po nějaké době mi na stole zase přistála kniha, která se staví do role společenského průvodce životním stylem. A tentokrát jde znovu o Paříž a její stylové obyvatelky, které nejen podle této knihy udávají styl a jsou šik, i když jdou s košem. Titul Jak se stát Pařížankou...Ať žijete kdekoli je skutečně určen všem nám, které žijeme mimo, ale i tak chceme pochytit něco z jejich módní vychytralosti.

Jak se stát pařížankou

Nechte se inspirovat osmerem „Co nikdy nenajdete u Pařížanky v šatníku":

  • Boty s nízkými podpatky. Proč žít jen napůl?
  • Viditelné značky na oblečení. Přece nejsi reklamní plocha.
  • Oblečení z nylonu, z viskózy, z vinylu. V takových věcech se budeš potit, budeš páchnout, a ještě se lesknout.
  • Teplákovku. Žádný muž by tě v tomhle neměl vidět. Jenom tvůj trenér. A ani ten ne. Legíny lze tolerovat.
  • Džíny s dírami a různými výšivkami. Ty patří do Bollywoodu.
  • Válenky. Prostě a jednoduše ne.
  • Příliš krátké tričko. Přece ti není patnáct.
  • Kabelku, která imituje známou značku. Je to jako s umělými ňadry celek se prostě padělkem vylepšit nedá.

Jak se stát pařížankou

Já sama jsem tu už psala o dvou takových průvodcích, a proto chci hned na úvod zdůraznit, že tento si od nich udržuje značný odstup. Oproti knihám Šik po milánsku a Se šarmem Pařížanky je tato kniha sice tematicky více roztříštěná, ale ten koho to skutečně zajímá, se dozví mnohem víc, než by asi čekal. Vedle módy je kniha hodně orientovaná celkově na způsob života a myšlení Pařížanek, které se vidí podle uvedených charakteristik velmi různorodě a dokonce si protiřečí. Jsou vášnivé i chladné, vstřícné i arogantní, chaotické i vždy připravené na všechno a svou přirozenou krásu a přírodní líčení rády podtrhují rudou rtěnkou.

Jak se stát pařížankou

Autorkami knihy jsou čtyři pařížské kamarády, což zřejmě ovlivnilo tak široký záběr témat. Dámy zároveň figurují i na fotografiích, a přesně to dělá z knihy důvěrnější výpověď. Na knize mi ale místy vadily afektované a povrchní řeči o dietách, o hlídání linie, o nutné přetvářce před muži a o nezbytnosti plastických operací (vraťte se k osmému bodu výše uvedeného seznamu a dáte mi za pravdu).

Pokud chcete ale něco stylového, osobitého, líbivého a šik, lze knihu Jak se stát Pařížankou...Ať už žijete kdekoli jen doporučit.

Jak se stát pařížankou


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru