Blog o šití a módě

Vyzkoušela jsem z Burdy: Když Mondrian šije

Vyzkoušela jsem z Burdy: Když Mondrian šije - mondrian17
Prosince

Tedy takový skvělý nápad, a nebyl můj! Pieta Mondriana znám přece celkem dobře. Geometrické malby nizozemského malíře jsou postaveny na základní kombinaci modré, červené a žluté barvy. Nepravidelná černá mřížka dává barvám, umění i světu řád. A je také velice nápaditým motivem pro nášivku na tričko. Přesně s tím přišla říjnová Burda z roku 2011 a já jsem to s chutí okopírovala.

šití podle Burdy

V časopise si přesně podle Mondrianových obrazů vymysleli, že bude potřeba tříbarevný úplet o třech různých rozměrech. Úplet ve stejné kvalitě a v základních barvách má doma asi málokdo, proto jsem to vyřešila po svém. Z důvodu jednoty materiálu jsem zvolila široké stuhy z galanterie. Černá kloboukovka je naštěstí základ, takže se neshání špatně. Vzor jsme nakonec trochu zjednodušily ale podstata zůstala stejná.

nášivka z Burdy

Čtverce a obdélníky se pohodlně měří a vystřihují. Samotná aplikace už je ale složitější. Do trička je potřeba vložit a naaranžovat čtvrtku formátu A4, podle které si našpendlíte celou nášivku. Nejprve bylo nutné položit barevné části a přes ně teprve natáhnout černé linky. Vše se muselo dobře krýt, aby se to vůbec dalo prošít. Přišívání černé kloboukovky zároveň s barevnými stuhami bylo trochu o nervy, ale zdařilo se.

triko


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětZajímavéHariet14. Února 2014

    Ač jsem o té Burdě neměla tušení,tak jsem taky ušila 2 trička inspirovaná Pietem Mondrianem.Když budete chtít můžu poslat fotky.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru