Blog o šití a módě

Výstava Retro čeří okurkovou sezónu letních prázdnin

Výstava Retro čeří okurkovou sezónu letních prázdnin - retro-uvod23
Července

Volejte sláva a až do dubna 2017 se radujte! Až bude na koupáku plno, všichni známí na dovolené nebo tak trochu letně pršet, nevěšte hlavu, že nemáte o prázdninách zase jednou co dělat. Po napínavém čekání je na scéně módní výstava s názvem Retro, kterou už od 17. června najdete v Nové budově Národního muzea.

Výstava Retro

Výstava Retro

Výstava velice dobře funguje jak skvělá podívaná s modely představujícími průřež módními styly a celými obdobími. Ještě více se vám Retro zalíbí, uvědomíte-li si, kolikrát jste už sami zažili návrat trendů let minulých. Současnost přeje rozmanitosti - díky electro swingu můžete být dívkou z 20. let, moderní pin-up girls zpopularizovaly široké sukně let padesátých, legíny připomínají éru 80. let a na chuť začínáme přicházet i dosud nedoceněným 90. letům.

Výstava Retro

Rozmanitosti se vám dostane i na výstavě. Jednotlivé scény vás proti proudu času přenesou ze současnosti až do 19. století. Mezi zajímavosti výstavy patří kombinace dochovaných historických modelů s moderními oděvy inspirovanými konkrétními trendy. Zážitek umocňují i neviditelné figuríny, které byly vytvořeny speciálně pro tuto výstavu.    

Výstava Retro

Součástí výstavy Retro nejsou jen ukázky pomíjivosti a nadčasovosti módy, ale i retro příklady z dalších oblastí lidského života - legendární hračky, kosmetika, elektronika, potraviny, šperky a doplňky. K mé radosti jsem objevila i šicí koutek s názvem Šaty dělají člověka. 

Výstava Retro

Výstava Retro

Já jsem na výstavu vyrazila na konci června jednu velmi horkou sobotu a byla jsem velmi příjemně překvapena, kolik návštěvníků do Nové budovy Národního muzea našlo cestu. Tak vyražte i vy :-) 

Výstava Retro


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru