Blog o šití a módě

Vybarvuji Vogue a je mi dobře

Vybarvuji Vogue a je mi dobře - vogue-uvod17
Září

Nepomyslela bych si, že jsem ten typ, co se nechá strhnout trendem relaxačních, antistresových a kdo ví ještě jakých omalovánek. Taky že nejsem :-) Když se ale v českém překladu (ano, překladu) objevil titul VOGUE - Kniha omalovánek, zbystřila jsem. A udělala jsem dobře. 

VOGUE omalovánky

Jak jsem brzy poznala, jde o naprosto jinou třídu omalovánek, než které jsem doposud znala. Omalovánky od Slovartu obsahují výběr modelů publikovaných v 50. letech časopisem Vogue, jinak řečeno módní biblí pro minulé, přítomné i budoucí milovníky módy. Na téměř 100 stranách můžete dodat barevné kouzlo večerním róbám, volnočasovým oděvům, sportovnímu oblečení. A hlavně celé řadě šatů, kterých byly padesátky plné.

VOGUE omalovánky

VOGUE omalovánky

Možná vás překvapí, že tyto omalovánky nejsou jen na vybarvování. Trochu si díky nim i počtete. U každého obrázku najdete krátký text s letopočtem a popisem použitých materiálů a barev. Můžete se tím při malování řídit nebo popustit uzdu fantazii a určit modelům libovolnou barevnost. 

VOGUE omalovánky

Vybarvování módních omalovánek se může zdát jako snadný úkol, ale ukázalo se to jako pěkná dřina (v pozitivním smyslu slova). Nejenže je potřeba pečlivě vybrat barevnou kombinaci, ale potom ji musíte do obrázku i dostat. Od doby, kdy jsem naposledy čarovala s pastelkama, už nějaký čas uběhl, a tak jsem byla překvapená, jak to bylo nyní náročné. U malých ploch se stresujete, abyste ty krásné modely nepočmárali přetahováním, u velkých ploch vás zase bolí ruka o souvislého nanášení barvy tak, aby nebyly vidět tahy. Po této stránce tedy tyto omalovánky antistresové moc nejsou, protože to nechcete zkazit. Odpočinete a pobavíte se u nich ale zaručeně.

VOGUE omalovánky

VOGUE omalovánky


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru