Blog o šití a módě

Vintage market on the boat: Rozhovor s Martinou Feitovou

Vintage market on the boat: Rozhovor s Martinou Feitovou - uvod12
Března

V sobotu 22. února proběhla na lodi (A)VOID Floating Gallery akce s názvem Vintage market on the boat. Řekněte nám, co to bylo za událost a kdo za ní stojí?

Jednalo se o prodejní akci více pražských prodejců s Vintage a retro módou nebo doplňky. Akci jsme pořádali za náš projekt Recycle with love. Pořádá se hodně prodejních akcí s dyzajnovými produkty a tak nám tu chyběla akce pro pro lov „vintage" kousků. To byl důvod k uspořádání této velmi povedené akce.

Zúčastnili jste se s Recycle with love nějakých podobných akcí v roli prodejců, případně máte už dřívější zkušenosti s pořádáním trhů s módou?

Ano, již jsme se účastnili například Látkové výměny v MeetFactory, upořádali jme si i vlastní akce např. na Náplavce u Bajkazylu nebo ve Strojovně v Krymské ulici. Takže zkušenosti pomalu, ale jistě sbíráme.

Jak byste s odstupem několika dní hodnotila úspěšnost akce a její ohlas u návštěvníků a prodejců? Splnil Vintage market on the boat všechna vaše očekávání?

Akce měla velmi hojnou účast a pozitivní zpětnou vazbu jsem vnímala od prodejců i od zákazníků. Takže určitě se můžete těšit, že v létě ne-li dříve pro vás připravujeme pokračování! Tentokrát již v jiném prostoru a s více prodejci a pestřejší programem.

Vintage market on the boat

Všimla jste si během marketu nějakých trendů, o které by měli módychtiví zákazníci velký zájem, nebo které by prodejci ve větším množství prezentovali?

Prodejci nabízeli opravdu různé kousky a styly. Věřím, že každý si našel svůj originální kousek, který si doma zařadil do TOP oblíbených úlovků. Já osobně miluji atmosféru nakupování na takových akcích. Je to vlastně takový lov, vyrazíte, ale nikdy nevíte s čím odejdete! Vintage dobrodružství pro odvážné.

Vyhlídla nebo kupila jste si sama pro sebe něco pěkného? Nemáte jako pořadatel takové akce problém s tím, že byste chtěla skoupit úplně všechno s čím prodejci přijedou?

Souhlasím, ano, takový problém u sebe často nacházím :D Ale už jsem se vytrénovala a uvědomuji si kapacitu svého šatníku. Já nerada mám ve skříni oblečení, které nenosím. Hodně recykluji, tzn. nakupuji vintage kousky i pro sebe, ale ty starší zase posílám dále.

Překvapí vás ještě v oblasti vintage něco? Mám na mysli nějaké speciality, které jdou sehnat navzdory jejich stáří nebo výjimečnosti?

Bývám často překvapena jaké vzory a kvalitní materiály nacházíme. Když jdu do obchodního domu a vejdu do první prodejny, pozoruji cenu versus kvalitu oblečení. Jsem velmi nemile překvapena, kolik peněz lidi utrácejí za věci, které mají velmi krátkou životnost. Proto věřím v náš projekt Recycle with love, kde nabízíme dobrou cenu a tomu i odpovídající kvalitu. Jako bonus si každý odnáší originalitu a dobrý pocit, že nakoupil s myšlenkou „recyklace". Věřím v mladou generaci, že jim tento postup bude čím dál bližší a lákavější.

Chcete vintage markety pořádat pravidelně? Jaké další projekty Recycle with love připravuje?

Jak jsem již zmínila, tak pokračování prodejní akce s vintage módou je již v běhu. Brzy o ní budou informováni všichni nedočkavci. Za náš projekt Recycle with love momentálně pracujeme na našem nově otevřeném e-shopu www.recyclewithlove.cz, pořádáme tzv. domácí prodeje a těšíme se z přicházejícího jara, které nás nakopává k vytváření nových jarních a letních kombinací s vintage módou.

Vintage market on the boat

Vintage market on the boat

Vintage market on the boat

 

Foto: Janis Oteps (www.burstall.eu)


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětnové trhybetka27. Března 2014

    a kdy budou nějaké další trhy?

    • OdpovědětRE: nové trhybetka27. Března 2014

      jo, tak už to vidim ten nový článek :D

  • OdpovědětvintageKattuš25. Března 2014

    Na jednu stranu si říkám, že nosit věci po babičce je úlet, ale když vidím ty pěkné vzory a kvalitní materiály, tak se vlastně vůbec nedivím.

  • OdpovědětoldmódajARRY20. Března 2014

    no vypada to paradne, ale to aby clovek za vsim jezdil do prahy. kdyz je clovek z vysociny tak vsechno hleda jen na netu. potom max v lete nekde na festacich je obcas nejaky stanek, ale jinak se mi takovy akce libi

  • OdpovědětBurstallJanis18. Března 2014

    The link to the blog where the photos come from:
    http://www.burstall.eu/

    • OdpovědětRE: Burstalljitka nitka21. Března 2014

      moc pěkné fotky :)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru