Blog o šití a módě

Víkendový seminář o látkách

Víkendový seminář o látkách  - uvod24
Února

Konečně se v Brně začíná něco dít. Prodejna látek a galanterie Kalců o tomto víkendu spustila další sérii seminářů o látkách, galanterii a šití různých druhů oděvu (sako, kalhoty, halenky, sukně). Na léto je pak připraven i začátečnický kurz. Zúčastnila jsem se hned toho prvního s názvem Seminář o látkách a jejich užití a údržbě.

Seminář o látkách Kalců

Kurz je postaven tak, že se své dozví naprostí začátečníci i zkušenější lidé s praxí. Látek přeci jenom existuje velké množství a s většinou z nich přichází člověk do styku výjimečně. Z toho důvodu se hodí znát jednotlivé materiály, jejich složení, vlastnosti, využití a údržbu. A přesně kvůli tomu jsem se v sobotu odpoledne vypravila na pětihodinovku do prodejny Kalců. Seminář stál 399 Kč s tím, že dostanu výklad a vzorník, do kterého si udělám poznámky, nalepím vzorky a získám praktického rádce do budoucna.

Seminář o látkách Kalců

Těsně před jednou hodinou jsem se dostavila do krejčovské dílny, která sousedí přímo s obchodem. Na stole už byly připraveny vzorníky, se kterými jsme celou dobu pracovali. Seminář vedl pan Sýkora, syn paní Kalců, který má patřičné vzdělání i zkušenosti v oboru. Samotná prezentace látek probíhala přímo na prodejně, kde nám každý druh látky vytáhl, ukázal a představil. Případné nejasnosti vyřešily konkrétní dotazy.

Seminář o látkách Kalců

V polovině semináře jsme si udělali pauzu, během které jsme začali doplňovat naše sešity o jednotlivé vzorky. Z připraveného stojanu si každý mohl ostříhat vlastní kousky látek. Poté jsme se vrátili zpět do prodejny a probrali další sérii metrového textilu. Mimo to ale přišla řeč i na srážení, praní, barvení nebo čištění látek. I když se kurzu kvůli špatnému timingu o hodinu protáhl, byla jsem s ním velice spokojená. U známých materiálů mě ujistil v mých znalostech a u těch ostatních jsem si doplnila tolik potřebné informace. Sice ze mě automaticky nebude žádný mistr, ale přesně z toho důvodu mám svoje poznámky ve vzorníku.

Seminář o látkách Kalců


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětNádheraVěra02. Dubna 2014

    Gratuluju k takovému kurzu! Vypadá moc dobře. Zrovna nedávno jsem si říkala, že si udělám asi svůj vlastní vzorníček na látky a k nim připíšu pár informací :-) Škoda, že ten kurz je až v Brně, mám to dost z ruky, jsem z východních Čech.

  • Odpovědětdalší?jitka nitka21. Března 2014

    zdravím, nevíte zda budou další takové kurzy? jsem z Prahy

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru