Blog o šití a módě

Vánoční stromové zdobeníčko

Vánoční stromové zdobeníčko - ozdoby13
Prosince

O tom, že se dají vánoční ozdoby a dekorace vyrobit z čehokoli, nás začali přesvědčovat už na základní škole. Sušené ovoce na šňůrce, slaměné ozdoby i papírové vločky známe. Skleněné, plastové a blikající ozdoby asi zase radši všichni kupujeme. Zajímavou alternativou k tomu všemu mohou být látkové ozdoby.

Mám s nimi jen jeden malý problém. Velká většina z nich prostě vypadá, jako by je vyráběly malé děti. Drobné ozdůbky je potřeba šít v ruce a to je na tom zkrátka vidět. Já, která v ruce přišívá maximálně knoflíky, však nemám co mluvit. Pokud doma nedržíte zvyk věšet na strom jen původní ozdoby po babičce, můžete vzít v úvahu i šité ozdoby. Má to však háček v tom, že si je budete muset vyrobit.

Filcoví andělíčci Morrows

Anebo...si je můžete koupit. Pokud vás nebaví skladovat a každoročně věšet tu spoustu vánočních cingrlat, udělejte si letos minimalistické Vánoce. Ano, sice to nemá nic společného s tou tradicí, leskem a rituálem dluhého věšení všech ozdůbek, ale proti gustu...

adventní věnec Morrows

Inspiraci jsem našla u české značky Morrows, u níž seženete filcové ptáčky na věnec, pestrobarevné andělíčky i kulaté ozdoby na stromek. Myslím, že to bude dobře fungovat i na tradičním stromku mezi klasickými ozdobami. Ovšem lepenková Yeddle se bude skvěle vyjímat ve škole nebo na firemní chodbě, co myslíte?

Vánoční YEDDLE Morrows

Foto: Morrows


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru