Blog o šití a módě

V tvídovém stylu

V tvídovém stylu - knofliky30
Ledna

Těžko říct, kolik lidí má v současnosti doma něco z tvídu. I když jde o velice praktickou vlněnou tkaninu, na českých ulicích je stále vidět zřídka. Tvíd je přitom sezónní látka, která najde uplatnění hlavně na podzim, kdy zahřeje a díky jejím vlastnostem z ní ušijete spoustu věcí.

Tvídové kalhoty

Tento tradiční materiál se začal na britských ostrovech vyrábět již v 19. století. Tvíd je zřejmě nejoblíbenější skotskou textilií, ale z velké části ho najdeme i v anglickém šatníku. Svoje jméno prý získal podle řeky Tweed, která tvoří přírodní hranici mezi Skotskem a Anglií. V obchodech nenajdete jen jeden typ tvídu. Látky mají různou gramáž a podle toho se z nich šijí buď obleky, kostýmy, saka a kabáty nebo šaty, sukně, kalhoty, čepice a v poslední době i kraťasy.

Tvídové kalhoty

Protože se mi zalíbila představa širokých tvídových kalhot s puky ve stylu Marlen Dietrich, dala jsem si jedny takové tvídové kalhoty také ušít. Látku jsem sehnala v brněnském obchodě Kalců a k běžnému střihu na kalhoty jsem si naporoučela další věci. Především jsem chtěla vyšít puky, které by pěkně držely i bez složitého žehlení. Kalhoty na míru se v mém případě neobešly bez kapes, dva knoflíky na pásku byly nápad švadleny.

Tvídové kalhoty


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětNěco na tom jeBaruna31. Ledna 2014

    No me teda vzdycky pripadlo, ze tyhle latky jsou na stary baby. Musim ale uznat, ze to neni tak hrozny jak jsem si myslela. S tou kosili to vypada vcelku elegantne a na zimu jiste zahreje, takze vlastne proc ne :) diky za info

  • OdpovědětI like Marlen DietrichEvis30. Ledna 2014

    Jaj, mám ráda Marlen i ten seriál a vaše gatě vypadají dost stylově. Z tvídu vídám pouze saka, ale sama na něj pořád jen sbírám kuráž. Tak snad až dokoukám to panství:-)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru