Blog o šití a módě

Triko jako z pohádky

Triko jako z pohádky - uvod04
Února

Když mě přátelé poprvé uviděli, říkali, že moje triko vypadá jako divadelní kostým. Sice nevím, jestli se jim vybavila spíš nějaká baba jaga nebo sympatická pekelnice, ale výsledek se mi líbí.

Červený top

Na první pohled to možná ani není znát, ale látka pošitá stejnobarevnými cáry je celkem průsvitná. Naštěstí se už dávno prodává i jiné než černé a bílé prádlo, takže to jde elegantně vyřešit. Na levé straně, kde mi výstřih záměrně padá z ramene pak stačí jen odepnout ramínko a vše vypadá, jak má. Žádné vykukující prádlo, žádné průhledné náhražky.

Průsvitná látka

I v tomto případě zvolila mamka oblíbenou taktiku střihu s rukávy vcelku. Pro dotvarování trika z tenkého úpletu mamka výstřih a spodní lem podlepila vlizelínem. Nemusely jsme se potom bát, že by se po sešití výstřih kroutil a neseděl podle našich představ. Rukávy mi naopak vůbec nezačišťovala a nezakládala, protože to nebylo třeba.

Červený top

Tuhle látku jsem před lety objevila v holešovickém Flex-Texu za 50 Kč/metr. Tenkrát jsme s mamkou vzaly rovnou tři metry s tím, že využití se vždycky najde. A našlo. Už tak dva roky mám na večerní vysedávání u drinku tohle triko se spadlým ramenem. Do práce v tom sice nechodím, ale příležitostí se v něm ukázat už bylo dost a dost.

Červený top


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětBláznvé tričkoPája04. Února 2014

    Moc hezké. To se běžně nesežene.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru