Blog o šití a módě

Tento způsob dubna...aneb připravte jarní bundy!

Tento způsob dubna...aneb připravte jarní bundy! - bundauvod10
Dubna

Právě v tomto aprílovém počasí je na čase vytáhnout něco lehkého, prodyšného, nepromokavého a pěkného. Někdo sice ještě chodí v zimním a jiní naopak už vytáhli do boje s letními šatičkami, ale ono místo toho začalo pršet. A s deštěm se nejlépe vyrovnáte pod deštníkem nebo v jarní bundě (komibnace obojího je potom ideál).

Jarní bunda

I když si řekne bunda, nemusíte si hned představit pouze sportovní ryze praktický střih s kapucí. Bundičku lze snadno přizpůsobit účelu nebo vkusu nositele, takže může nakonec spíš připomínat kabátek nebo sako.

Jarní bunda

Jak se můžete přesvědčit na obrázcích z dubnové Ženy+módy z roku 1985, některé modely jsou nadčasové a trvalé, jiné si ušijete jen na konkrétní sezónu. Co ale platí dodnes je popiska, která u fotografií jarních bund byla: „Účelnější oblečení hned tak nenajdeme. Takže co si víc přát? Snad jen víc superlehkých efektních materiálů, z nichž je můžeme ušít.“

Jarní bunda

My s mamkou taky máme svojí jarní bundy. Ona má takovou stylovou pěkně do města, já spíš jen tak na přebíhání. Je na nich vidět, že se taková zdánlivě jednoduchá věc dá pojednat různými způsoby. Ale o tom zase příště.

Jarní bunda


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru