Blog o šití a módě

Taška z Ikey a Burdy svořená

Taška z Ikey a Burdy svořená - uvodni129
Července

Od doby, kdy jsem si koupila v Ikee látku na tašku s dřevěnými uchy, jsem doma měla i metr bavlny vzoru Sebrabräs. V e-shopu působí dost nevýrazně,ale v prodejně mě skutečně zaujal.Ikea má hodně provařených vzorů, tenhle k nim ale rozhodně nepatřil, přitom patří k nejlepším. Několik týdnů na to jsem v Burdě z čísla 6/2009 našla neobvyklý střih na tašku, ze kterého vzejde volná kabela se zipem kolmo k tělu.

Ikea taška

Střih byl postaven na práci s šikmými proužky, všíváním zipu na poslední chvíli a dalšími vychytávkami, které jsem ještě nešila. I když jsem si tašku ze střihu ani z obrázku nedokázala ve skutečnosti představit, věděla jsem, že látka z Ikey je na to ta pravá. To jsem ještě nevěděla, jak budu zápolit s návodem z Burdy. Úkol vystříhnout jeden čtverec 90x90 cm, 4 šikmé pružky (2 k zipu, 2 na ucha) a na čtverečky na olemování konců zipu zněl jasně. Vše ostatní jsem si z krkolomného návodu odvozovala jen stěží. Výsledek posuďte sami.

I když s ní chodím teprve chvíli, už teď můžu říct, že ji moc ráda nosím. Možná proto, že to je první z větších šicích vítězství.

Ikea taška

Ikea taška


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětpěknéMarinka08. Srpna 2015

    Tyjo, ta vypadá dobře, možná si zkusím ten střih sehnat :)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru