Blog o šití a módě

Styl a Kabo - Módní doplňky a bižuterie

Styl a Kabo - Módní doplňky a bižuterie - uvodklobrc18
Února

Při návštěvě třiačtyřicátého veletrhu Styl a Kabo na mě velký dojem udělali vystavovatelé módních doplňků, takže jsem se jim rozhodla věnovat samostatný článek. Především deštníky a klobouky tvořily zajímavé ozvláštnění k prezentaci módních firem, které se občas dost opakovaly.

Styl a Kabo 2014

Za klobouky tu byla například firma Tonak, Anytra nebo Karpet. Kolekce značky Tonak, tradičního českého výrobce klobouků z Nového Jičína, byla evidentně inspirovaná kloboučky a hučkami vévodkyně Kate. V jejich velkém stánku se sice nacházely i modely na dostihy, podzimní barety a zimní čepice, ale dekoračních pokrývek hlavy měly nejvíc.

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

U Anytry se mi líbily především retro hučky jako vystřižené z filmů z 20. a 30. let. Jejich stánek byl pořád plný, protože tam měly i množství jarních a letních klobouků, slavnostních vlastových dekorací a čelenek.

Styl a Kabo 2014

Ze značek deštínků se tu prezentovala například německá firma Knirps, která představila stylové barevné deštníky. Nejmenší model měří pouhých 16 cm, takže se vejde skutečně do každé tašky. Ještě víc mě potěšil pardubický distributor Promorain, který představil vtipné značkové deštníky Fulton. Pro tuto anglickou značku to nejzajímavější navrhli Lulu Guiness a Siemon Ferrar z Londýna. Řekněte, kdo by nestál o deštník s hvězdnou oblohou, s klecí s ptáčkem nebo průhledný deštník s motivem starého městečka?

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

Na módním veletrhu nechyběla ani část vyčleněná bižuterii, která mi ale zrovna na akci Styl a Kabo přišla trochu do počtu. Několik stánků bižu, Swarowski, rokajl doplňovala malá dílna s květinovými dekoracemi, kde si ti šikovnější mohli něco vyrobit. I když doma několik kytek do klopy mám, tyto se mi velice zamlouvaly tvarem i barevnou kombinací.

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru