Blog o šití a módě

Styl a Kabo – móda a obuv po třiačtyřicáté

Styl a Kabo – móda a obuv po třiačtyřicáté - ptak17
Února

Včera začal mezinárodní veletrh módy a koženého zboží Styl a Kabo a já byla při tom. Akce trvá až do úterý, ale ve všední dny lidé obyčejně tvoří hodnoty, takže jsem si couráním po brněnském výstavišti zpříjemnila neděli. V pavilonu F se jako vždy prezentovali výrobci a distributoři kožené obuvy a doplňků, písmeno P patřilo módě.

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

Kabo vypadalo jako jeden velký obchod s botami, kde kolem zákaznic kmitali obchodní manažeři a asistentky jednotlivých stánků. Mezi známými a dostupnými značkami se občas vynořilo něco nového a zajímavého. Na první pohled upoutala například švédská značka Ten Points, maďarský minimalismus od značky AGNESKOVACS leather design nebo luxusní boty pro pravé dandy a hipstery od Faber. Vedle toho zde můžete narazit na boty tuzemské, polské, německé i řecké.

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

Po proběhnutí pavilonu F jsem byla zvědavá na prezentaci veletrhu Styl, který mě v minulosti jednou zklamal. V pavilonu P se nejčastěji prezentovaly značky z České republiky, Slovenska a Polska. A kupříkladu zrovna Poláci celkem příjemně překvapili modely i formou prezentace společnosti PTAK MODA. Vím, že se mi nikdy nelíbily věšáky plné oblečení na ramínkách, kterými se musíte na veletrhu probírat, abyste alespoň něco viděli. Jen málo věcí bývá vystaveno na figurínách. U této polské značky tomu bylo naopak.

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

Příjemně mě překvapila i prezentace několika typických českých firem, z jejichž názvu je patrná tradice. Mezi všemi těmy značkam se slovem „styl“ a „fashion“ v názvu mě potěšily značky jako Moděva Konice, Vkus Jičín, Modela Pardubice nebo Tonak (Továrna na klobouky). Prostě paráda. Dvě z těchto značek se prezentovaly i na módní přehlídce, která byla na programu v 15 hodin.

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

Styl a Kabo 2014

V dalších dnech čekejte ještě reporty z přehlídky Styl Show, z veletrhu Styl se zaměřením na módní doplňky a bižu a z prezentace Fresh Fashion.


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětkrátké a maléJanča18. Února 2014

    jen to začalo už to zase končí se mi zdá.. těšila jsem se na sekci frash fashion ale bylo toho tam málo, tak už aby byl nějaký regulérní fashion market, cooo?

  • OdpovědětZážitekJarka18. Února 2014

    V neděli jsme vyrazili na odpolední procházku na výstaviště a přinesla jsem si z ní pěkné korále. Už se těším na letní Styl.

  • Odpovědětstylkate18. Února 2014

    Také jsme byli. Akorát jsme nestihli žádné přehlídky, což je velká škoda. Koukala jsem ale, že na webu jsou nějaká videa. Jinak se mi to zdálo pěkné. zdravím

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru