Blog o šití a módě

Stará dobrá kniha o šití

Stará dobrá kniha o šití - uvod114
Října

Tentokrát to nebude ani recenze na novou knihu, ani listování starým časopisem. Když narazíte na knihu o šití starou více jak 40 let, řeknete si, že tam bude spoustu dobrých rad. Vzhledem k tomu, že kniha Učíme se šít autorek Boženy Krůtové a Kamily Cyrusové pochází z doby, kdy šití bylo ještě celkem běžnou součástí domácnosti a způsobem, jak si vylepšit šatník, obsahuje nejenom řadu skvělých rad, ale i ověřené postupy a fígle, jak oděv všemožně upravovat.

Učíme se šít

JAko důkaz, že je kniha v popisu postupu šití skutečně důkladná, stačí pohled do obsahu. Celých 20 úvodních stran je věnováno šicím pomůckám, drobné textilní přípravě, rozboru materiálů a nastavení šicího stroje. Jen žehlení jsou zde věnováy tři strany (žehlení materiálu, rozpracovaných detailů a hotových oděvů). Ruční šití je rozepsáno na pět stran a zkoušení oděvů je věnováno dalších pět.

Učíme se šít

 

Kniha Učíme se šít (1967) neopomíjí, takové řeklo by se, detaily jako obšívání spony pásku, vypracování a potahování ramenních vložek, všívání kostic, šití kapes nebo různých poutek. Víc takových pokladů do našich knihoven.

Učíme se šít


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětStara dobra kniharuzena svobodova23. Října 2015

    Dobry den,je mozny si tu knihu objednat?Rada bych si ji koupila.Dekuji predem a hezky den vam preji Svobodova

    • OdpovědětRE: Stara dobra knihaMódedáma03. Listopadu 2015

      Dobrý den, knihu jsem zdědila, takže je to můj poklad. Každopádně lze dohledat v antikvariátech zde http://muj-antikvariat.cz/kniha/ucime-se-sit-krutova-bozena-1969.

      Přeji úspěšný nákup.

      Módedáma

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru