Blog o šití a módě

Šité boty z českých luhů a hájů

Šité boty z českých luhů a hájů - botas-uvod09
Března

O tom, že se dá ušít i něco jiného než oblečení, jistě víte. Co třeba rovnou boty a proč ne hned z České republiky? I když neexistuje snad jediný racionální důvod proti, stejně pořád potkávám lidi v lepených botách ze všech možných konců světa, jen ne z toho našeho. Dívejte se a učte se. V botníku mám od loňska už druhý model tradiční české značky Botas, jejíž název natolik zlidověl, že se používá k označení jakékoli obuvy typu tenisek nebo kecek.

Botas 66

V roce 2009 jsem vsadila na nejbarevnější ze všech modelů s přiléhavým názvem Insane, které díky svému neotřelému designu Jana Klosse a Jakuba Korouše vzkřísily legendu. Boty vydržely ledacos a pěkně dlouho. Symbolicky jsem se s nimi rozloučila během desetiměsíční rekonstrukce bytu. I tak jsou pořád k světu. Abych měla opět na ven něco pěkného, vybrala jsem si z další kolekce.

Botas Pedal Project

Tentokrát jsem vsadila na model od Pedal Projektu, party designérů a nadšenců do cyklistiky. V šedo-červeném páru bot se kombinují prvky běžné vycházkové a ryze cyklistické obuvi. Na botách označených PP najdete vyztuženou podrážku pro jízdu na kole, relfexní prvky a špička upravená pro klipsny. Sice nejsem zatím moc vášnivý cyklista, ale když už ty boty mám, tak to asi letos zkusím.

Botas Pedal Project 


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru