Blog o šití a módě

Šaty jako nepřehlédnutelný terč

Šaty jako nepřehlédnutelný terč - tercuvod09
Listopadu

A je to tu zas. Scénář z února, kdy jsem psala o šatech se symetrickým vzorem, se v říjnu opakoval. Opět šlo o zajímavý vzor silného úpletu, který byl po stranách špinavý, a proto i zlevněný. Po minulých zkušenostech už jsme věděli, že nebude problém z toho něco ušít. Naštěstí hlavní vzor uprostřed látky zůstal v pořádku, a tak jsme z něj vyšli při stříhání látky na šaty.

Symetrické šaty

Střih i ten samý postup výroby jsem okopírovali podle těch předchozích šatů. Díky neobvyklému vzoru působí šaty úplně jinak, i když mají stejný střih. Vzor by se asi dal použít různě, ale mě se nejvíc líbilo využít červené linky do pasu a rozšiřující se části na boky a hrudník. Optické iluze jsou teď v módě tak oblíbené. Nakonec to vyšlo jen tak tak, aby mi špička celého vzoru sahala přímo k výstřihu a nezmizela při šití ve švech.

Symetrické šaty

Sesazování vzoru byl také pěkný oříšek, ale opět se podařilo udělat to pořádně. Když už mají být šaty efektní, nejde švy jen tak ošidit. Vypadalo by to dost strašidelně. Šaty nejsou žádné koktejlky do společnosti, ale do práce budou zpestřením šatníku.

Symetrické šaty


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětDěkujiMódedáma17. Listopadu 2014

    Děkuji dámy, jsem ráda, že se šaty líbí. Vše vyšlo ze vzoru látky, chtělo by to víc takových zajímavých věcí. Stále mám ale pocit, že narazit na něco skutečně výrazného, co by vás samo natolik inspirovalo, patří k výjimkám...snad se to zlepší:-)

  • OdpovědětTý joMarkéta13. Listopadu 2014

    Týjo, ty jsou, skvěle extravagantní!
    http://cotvorim.blogspot.cz/

  • OdpovědětKrásnéAli09. Listopadu 2014

    Krásné, obdivuji nápad i precizost provedení. Taky bych se to jednou chtěla naučit, i když si uvědomuji, že to stojí léta dřiny a odříkání. Za ten výsledek to očividně stojí.

    http://kus-kedide.blogspot.cz/

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru