Blog o šití a módě

Rudé retro plesovky

Rudé retro plesovky - uvod13
Února

Jako už zkušený objednavatel plesových šatů jsem posledně nenechala nic náhodě. Vím, že jsem vybíravá a že když něco chcete, tak to nikde nemají. Pro látku na plesovky jsem si napotřetí zajela rovnou do Prahy. Vybavila jsem se seznamem spolehlivých prodejen a vyrazila. Po Flex-Texu, Kalců a Mrázovi jsem to pravé objevila v Textil Foru. Jasně zářivý červený šifon byl přesně to, co jsem hledala. Jen za látku (bez spodničky) jsme tam nechaly přes 700 Kč.

Červené plesové šaty

Šaty jsem měla v hlavě vymyšlené už dlouho, protože tou dobou jsem poprvé viděla film Pokání a v něm už nyní legendární smaragdové šaty Keiry Knightley. Nakonec jsem z šatů okopírovala jenom to vázání a řasení přes boky, protože hluboký výstřih na zádech se na ples, kde chcete skutečně tancovat, moc nehodí. Mám to pořád před očima, jak by mi ta dlouhá tenká ramínka neustále padala. Takže vršek musel vypadat jinak.

Červené plesové šaty

Výzva nakonec zněla: šaty přes jedno rameno. A tím myslím bez viditelných i rádoby neviditelných podpůrných ramínek. Prostě šaty bez ramínka a na tancování. To už byl trochu oříšek vzhledem k tomu, že poprvé jsme do šatů nemohli kvůli volnému vršku všít košíčky. Nakonec jsme se švadlenou vymyslely speciální podpůrné jištění šatů, které kopíruje jejich tvar, takže nikde nic nevykukuje a já mám v plesovkách krásné holé rameno.

Letos se v nich chystám na stylový retro ples. Takže stačí sehnat čelenku, udělat pokládané vlny, navléct spoustu perel a jde se!

Červené plesové šaty


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru