Blog o šití a módě

První šití z plsti

První šití z plsti - uvod17
Srpna

Já vím, mnohé z vás už to mají na háku, stejně jako například brněnská značka Morrows, která z plsti šije skutečně kde co. Na jednom fashion marketu jsem od nich jako poslední novinku viděla hracího koně pro děti,  které si ho zvládnou i osedlat. Teď když jsem si sama zkusila šití s filcem mohu ještě tisíckrát víc ocenit jejich zručnost, přesnost a kvalitu zhotovení.

Šití z plsti

Nebudu popírat, že to byl pro mě trochu boj. V Brněnské továrně plstí jsem si nejdřív pořídila 30 cm modrého filcu v metráži (šíře 180 cm), protože mi kamarádka slíbila, že mi spíchne peněženku. Jelikož se mi žádná nikde nelíbí, je opět nejjednodušší nechat si ušít to, co člověk přesně chce a potřebuje. Vzhledem k tomu, že na peněženku padlo maximálně tak čtyřicet čísel, zbyla mi většina filcu doma. A co čert nechtěl, pořizovala jsem ve stejné době nový noťas, ke kterému v ceně nebyl obal a obal na mobil (od Morrows) už se také trochu rozpadal.

šití z filcu

A tak mě nenapadlo nic jiného, než že si obě kapsy na ty své technologie vytvořím sama. Šití jako takové je jednoduché. Šijete rovně jen podél obdélníku. Jenže při šití zipu i obyčejných okrajů se mi filc vždycky tak nemile posunul, že to moc rovné nebylo. Rovnému dojmu nepomohl ani fakt, že když nůžkami stříháte filc silný 3 mm, sjíždí vám ostří po materiálu, takže hrany jsou vlnité a sestřižené. Pro praktické použití jsem nakonec obaly vykouzlila, ale asi si dám od plsti zase na chvíli pokoj.

šití z plsti


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru