Blog o šití a módě

Postřehy z Czech Design Weeku

Postřehy z Czech Design Weeku - cdw-uvod22
Listopadu

Protože se letos stihnu osobně podívat už jen na jeden jediný fashion market, byla jsem moc ráda, že při mé poslední návštěvě Prahy na konci minulého týdne ještě probíhal první ročník prodejní výstavy s názvem Czech Design Week.

Czech Design Week

Když jsem si na webu přehlídky prošla vystavovatele, našla jsem tam minimálně několik známých jmen zanček, jako je Elega, Lampshado, Favorit, Adéla Pečlová nebo Reformát. Vystavovalo se leccos - móda, šperky, sklo, papír, kožené výrobky, tašky, osvětlení i doplňky pro psy.

Czech Design Week

Czech Design Week

Z přehlídky jsem měla dobrý pocit, protože jsem narazila hned na několik velice zajímavých značek, které jsem do té doby neznala. Zaujala mě například prezentace MCK MATEJBRNICKY, což byl stánek autora šijícího pánské kalhoty na míru, především džíny. Radost mi udělal i stánek módní manufaktury Rodná Hrouda, která se snaží svou folklórně laděnou tvorbou podporovat tradiční řemesla. Zapamatovatelnou instalaci měl i Leo Macenauer, který minimalisticky vystavil své kožené produkty pro muže (peněženky, opasky a spisovky) s použitím starodávného stroje Lada. Byla to zkrátka příjemně strávené nedělní odpoledne.

Czech Design Week

Czech Design Week


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru