Blog o šití a módě

Opožděná předsevzetí do začátku roku

Opožděná předsevzetí do začátku roku - siti27
Ledna

Stejně jako obchody už dávno neřeším zimu, ale myslím na jaro. Nejenom, že už chci, aby už přišlo, ale i kvůli změnám v jarním šatníku. Dostaly se mi do rukou látky nebo už ušité věci, které si chci v první čtvrtině roku přizpůsobit podle sebe.

Prvním úkolem by mohlo být přešití už hotové sukně, kterou mamka odložila dřív, než ji stačila pořádně unosit. Tenký hnědý tvíd má v sobě vetkané zlaté nitky a je ozdoben semišovou bordurou. Mě bude stačit sukni zkrátit, zúžit pásek a udělat záševky.

Sukně

Druhé předsevzetí se týká pruhovaného úpletu, ze kterého bude příjemný tenký svetřík ideální na nošení na jaře a na podzim. Představuji si lodičkový výstřih, dlouhé rukávy a o zbytek se postará vzor. Lícování pruhů je samozřejmostí.

Pruhovaná látka

Na třetím místě mám takovou specialitku, se kterou nevím, kdo se bude chtít poprat. Při úklidu u babičky jsme narazily na ještě rozešité (chybí už jen zip) široké, modré, lehce pruhované kalhoty s vysokým pasem. Pokud by se kalhoty vhodně upravily, byl by z nich ideální model v pánském stylu. Vysoký pas by byl skutečně vysoký a s bílou košilí by kalhoty tvořily nerozlučnou dvojici. Upravit bude nutné ale vše - šířku nohavic, pas, záševky, délku. Ideálním postupem tak bude párání a šití od začátku.

Kalhoty v pánském stylu

Poslední předsevzetí už směřuje do příjemného teplého jara, na které chystám kalhoty s tímto černobílým výrazným vzorem. Strakaté kalhot mám ráda a když nám toto pružné plátno už tak dlouho leží doma, není důvod ho nevyužít.

Vzorovaná látka

Však uvidíte, jak se zadařilo.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru