Blog o šití a módě

Obleč si zebru!

Obleč si zebru! - uvodni13
Ledna

O zvířecích vzorech a motivech už tu řeč byla. Z návštěvy brněnského obchodu Kalců jsem vám už také ukazovala fotku látek s umělým chlupem, ze kterého má mamka kabát. Je na čase vám ho představit, abyste viděli, jak živě mohou kabáty působit.

Látky se zvířecím vzorem

Balík takové látky asi v obchodě leckoho vystraší, a proto vám chci ukázat, jak to může dopadnout, když to risknete. V našem případě to dopadlo, myslím, velice efektně. Mamka má samozřejmě i jiný kabát, který nosí při běžnějších příležitostech, ale tento si bere, když chce být vidět.

Zvířecí kabát

Při rozhodování pro podobnou látku je potřeba zvážit nejen vzor, ale i cenovou náročnost látky a šití, a také nutnost nosit kabát do čistírny. Naštěstí u Kalců přikládají i cedulku s informacemi o údržbě, podle kterých kabát vyčistí.

Zvířecí kabát

Na kabátu s kombinací zebřího a tygřího vzoru se mi líbí nápad naší švadleny udělat variabilní límec. Mamka si s ním může hrát a zapínat ho podle chuti. Díky jednomu knoflíku může mít na kabátě široký límec až na ramena nebo stažený stojatý límec.

Podzimní kabátek

Je mi jasné, že taková exotika není pro každého. Přesto se nemusíte ochudit o nějaký ten zvířecí motiv. Stačí si s ním například ozdobit jen límec nebo patky od kapes. Pěkně tak doplníte podzimní kabátek jako na posledních fotkách.

Podzimní kabátek


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru