Blog o šití a módě

MÓDA: Nové čtení na dlouhá jarní odpoledne

MÓDA: Nové čtení na dlouhá jarní odpoledne - knihy-uvod03
Dubna

Jaro je ve vzduchu a já sázím na to, že tu s námi bude pěkně dlouho. A kde jinde se inspirovat pro nové modely než v nové módní četbě od Slovartu. Vždy po nějakém čase se na českém knižním trhu objeví nová publikace bilancující uplynulých pár set až tisíc let historie odívání. Posledním takovým dílem je kniha MÓDA s podtitulem Úžasn příběh fenoménu: historický vývoj, detailní vyobrazení i příběhy slavných návrhářů.

Recenze knihy Móda Slovart

O důkladnosti jejího zpracování se přesvědčíte v podstatě ihned po otevření téměř šest set stránkové publikace. V rámci historického ohlédnutí nás kniha zavede až do roku 500 př. n. l., kde se dají nalézt základy klasického řeckého a římského oděvu či původních obyvatel amerického jihozápadu.

Recenze knihy Móda Slovart

Vedle stylových období nebo ikonických kousků (podle nichž bývá řazena většina knih o módě) najdete na časové ose i příspěvky týkající se konkrétního typu oblečení, módních doplňků, materiálům, účesům nebo módním ilustracím.

Recenze knihy Móda Slovart

Recenze knihy Móda Slovart

Autorka knihy Marnie Foggová pojala jednotlivé kapitolky jako představení časového úseku či stylu, po němž následuje konkrétní ukázka oděvu i s informacemi o návrháři. I když už například patříte mezi zkušené módní čtenáře, kteří se v dějinách módy orientují, jistě vás potěší detaily, s jakými je kniha zpracovaná. Dozvíte se díky nim, co je princův styl, klopáček, bob, dívka ve svetru, monokiny, disco femme a řadu dalších módních pojmů.

Recenze knihy Móda Slovart

Recenze knihy Móda Slovart


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětKrásnéLucie09. Dubna 2016

    Krásné, jednoduše krásné. Jak se ta červená jmenuje, to zlaté nepřečtu. Ale mám dosti podobnou - století módy, rok 1900 :) a je to úžasná kniha, natrefila jsem na ni v antikvariátu :)

    • OdpovědětRE: KrásnéMódedáma15. Května 2016

      Luice, ta červená kniha je právě tím novým titulem MÓDA - Úžasný příběh fenoménu: historický vývoj, detailní vyobrazení i příběhy slavných návrhářů od nakladatelství Slovart, jen je bez papírového obalu :-)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru