Blog o šití a módě

Nášivky: Oživení letního šatníku

Nášivky: Oživení letního šatníku - uvodni12
Července

Protože pro mě prázdniny neplatí, rozhodla jsem se si období dovolených a prázdného města zpestřit ještě větším množstvím volnočasových aktivit. O volném víkendu jsem se pustila do šití restů a rozmýšlení novinek. Od loňska mi ve skříni ležely rozpárané červené letní šaty na drobné úpravy. Vzala jsem je jako první a během odpoledne bylo hotovo. Zachtělo se mi je totiž vylepšit nášivkou na sukni. 

Nášivky na letní šaty

Loni se mi podařilo koupit puntíkované šaty zrovna v době, kdy puntíky všech barev a velikostí zřejmě přicházely do módy. Najednou byly všude, dokonce i na kurzu šití všichni tvořiliy z puntíkovaných látek. Nic proti tomu, ale nechtěla jsem jen tak splynout s tečkovaným davem. Rozhodla jsem se proto si šaty vylepšit podle svého. Dozadu na vázanou mašli jsem přišila ještě bílý proužek a dopředu na sukni jsem našila loďku, typický letní motiv.

Nášivka na letní šaty

Nejdřív jsem si tvar a velikost lodi vyzkoušela na papíře a potom vše vystříhla z bílé bavlny. Na stroji jsem si nastavila hustý krátký cik cak steh, abych tvary loďky perfektně obšila. Trochu jsem se obávala kulatých tvarů, ale nakonec to šlo hladce. Stroj je při šití hustých stehů pomalejši, takže stihnete látku otáčet. Teď už se jenom těším na lepší počasí, abych mohla v šatech ven.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru