Blog o šití a módě

Nadčasovost jedné kostkované košile

Nadčasovost jedné kostkované košile - uvod25
Dubna

Tenhle kousek nepatří k těm, které ze skříně vytáhnete pokaždé, když se chcete líbit. Není to obleček, který se vám ke všemu hodí, a tak ho prostě chcete nosit jen někdy. A podle toho také moje kostkovaná košile vypadá. Je v dobrém slova smyslu zachovalá, je krásná. Loni jsem ji na sobě neměla snad ani jednou, ale letos jsem se rozhodla pro změnu.

Kostkovaná košile

Je kratší, než se dnes košile nosí, což mi ale nevadí. Takže hned jak přijde počasí, ze kterého mi nenastydnou záda, budu chodit jenom v ní. Ke košili se mi hodí béžové zahrnuté gatě z obrátzku a v létě vysoké červené kraťasy, se kterými si budu připadat jako ze šedesátkového filmu.

Kostkovaná košile

Kostkovanou košili se vzorem by Hugo Boss (údajně - možná jím byl spíš vzdáleně inspirován) mám tak dlouho, že se mezi tím moje švadlena stihla přestěhovat a ke krejčovskému salonu pořídit půjčovnu šatů. Je to už dobrých pár let, ale stále je jedinečná, stále sedí.

Kostkovaná košile

Líbí se mi ty barvy a především vypracované detaily. Opět. Vše je šité v jedné linii s kostkami, vše pasuje a lícuje. Miluju balonové rukávky s gumičkami i stahovací mašli v pase (a to nejsem vyznavačem kanýrků). To vše moje šikovná švadlena doladila hranatými knoflíčky, které vypadají, jako by patřily přímo k látce.

Kostkovaná košile

Látka je příjemná lehká bavlna, která mě v odpovídajícím množství přišla asi na dvě stě korun. Za ušití jsem zaplatila dalších čtyři sta, a košile žije dodnes.

Kostkovaná košile


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětnajs najsIdaq28. Dubna 2014

    retro

     - 65
  • OdpovědětnajsIdaq28. Dubna 2014

    Výrazné detaily, pěkná. S vysokejma kraťáskama to bude to pravý retro ;)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru