Blog o šití a módě

Na Vánoce to zabal...do látky

Na Vánoce to zabal...do látky - úvodní17
Prosince

V tento adventní čas mám pro vás něco, čím si můžete předvánoční shon příjemně zpestřit. Co se takhle jednou vykašlat na kupování rolí fádních ozdůbkových nebo santaklausovských balicích papírů, a zamotat všechny dárky do dekoračních látek? Slovo zamotat nezní samozřejmě nikterak profesionálně, ale dál uvidíte, jak jsem to myslela. Nemusí z vás být hned umělec. Šikovnější z vás si hravě našijí látkové pytlíky se stuhami na převázání.

dárek

Já jako nešika, která se nemůžu spolehnout ani na to sešívání pytlíků, bych sáhla po tradičním balení dárků. Jen ten papír a umělou mašli vyměním za látku a stuhu. Ono to má totiž jednu velkou výhodu. Při balení dárku do látky se vám nikdy nestane, že ji roh krabice protrhne nebo při neopatrném zacházení materiál roztrhnete někde jinde.

Pokud látku správně naskládáte a pevně převážete stuhou, bude i samotný rituál rozbalování dárků vypadat lépe. Žádné trhání izolepy a balicího papíru, žádné stříhání uzlů na mašli. Právě kvůli těmto efektům upozorňují uživatelé této techniky i na ekologické hledisko celého balení. Látka nebude fungovat jako spotřební zboží, které se ihned po splnění účelu vyhodí.

balení do látky

Pokud vám záleží na formě a ne jen na obsahu dárku, můžete s látkami vyzkoušet japonskou techniku balení furoshiki. Jde o velice jednoduchý způsob balení, postavený na jednom uzlu. Do čtvercové látky umí ti Japonci tímto způsobem zabalit snad všechno. Balení technikou furoshiki bude působit velice efektně, když si při něm vystačíte s kusem látky. Bez zašívání a svazování stuhou to bude vypadat jako od profíka. Jen se do té látky moc nezamotat.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru