Blog o šití a módě

Na nákup i na parádu

Na nákup i na parádu - uvod21
Března

Mamka už ušila a upravila spoustu věcí. I nějaké ty nákupní tašky jsme měly doma v zásobě, ale takovouhle pěknější tašku mi spíchla prvně. Doma nám totiž zbyla látka, kterou jsem si šetřila na jinou tašku. Tu jsem ale nepotřebovala tak nutně jako tuhle nákupní. Protože doma žádné střihy na tašky nemáme, je podle druhé fotky zřejmé, kde se mamka při šití nechala inspirovat.

Plátěná taška

Materiál je trochu záhada. Podklad, čili to šedé, co vytváří rostlinný vzor, je len. Vrchní tmavá vrstva na první pohled vypadá jako potisk připomínající koženku, ale jde o normální textilní povrch. Lesklý materiál navíc dělá z hadrové tašky alespoň trochu zajímavější kousek než je nákupní vak. 

Plátěná taška

Taška není sešitá jen ze dvou kusů, jak je tomu u těch nejjednodušších typů, ale je rozšířená o úzké dno. Jde vlastně o pruh látky, který tvoří zároveň ucho tašky i dno, díky kterému se do ní vejde víc věcí. Běžně v ní nosím počítač, dvě knihy a svetr, někdy přiložím ještě nákup. Vydrží toho skutečně hodně, ale to jen díky podšívce, která tašku zpevňuje.

Plátěná taška


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpověděteine kleine TascheKaty25. Března 2014

    líbí se mi ten vzor a materiál..

    • OdpovědětRE: eine kleine TascheBaru10. Dubna 2014

      hm,stylová nákupka

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru