Blog o šití a módě

Maxi bundy a lesklá 80. léta

Maxi bundy a lesklá 80. léta - nákres119
Prosince

Přišla jsem zatím asi na nejstarší ročník módního časopisu z naší domácí sbírky. Časopise Dievče z roku 1986 nám přesně řekne, co bylo in. Začne-li se vzpomínat na osmdesátkové módní trendy, většině se asi vybaví typické znaky té doby: elasťáky, disco, mrkváče klipsy, trvalá, lak na vlasy a tupírovací hřeben. Na ulici jste mohli potkat ženy v bundách a kabátek, které vypadaly o několik čísel větší (maxi).

maxibundy

Dámy s krátkými vlasy a výraznými ramenními vycpávkami působily dominantně. A to byl jeden z účelů tohoto trendu. Ženy začaly v profesním životě ve velkém pronikat mezi muže a chtěly se jim nějak vyrovnat. Jen si vzpomeňte na Dallas a ta obří ramena.

Nákres maxi bundy

Maxi bundy se navíc neobešly bez maxi prvků – knoflíky, kapsy a nárameníky. Mám pocit, že to občas na ulici vídám i teď. Jen je těžší odlišit, kdy je to záměr a kdy o své módní výjimečnost dotyčný vůbec neví. Každopádně v časopisu Dievče z 86' byly výmluvné fotky i kresby toho, jak by to mělo ideálně vypadat. Především můžeme vidět, jak maxi bundy správně nosit. Tak co, jdete do toho?

Maxi bundy

Foto: Dievča, 1986, r. 17, č. 5


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru