Blog o šití a módě

Malé červené s úpravou

Malé červené s úpravou - uvod26
Února

Od prvního pohledu působí tyto šaty jednoduchým a elegantním dojmem koktejlových šatů pro každou příležitost. A tím také díky materiálu, střihu a barvě jsou. Narazila jsem na ně v obchodě, kde po slevě stály 300 Kč, což už byla výzva. Podle počtu neprodaných kusů bylo však jasné, jaký problém měli s těmito šaty další zákazníci.

malé červené šaty

Na zádech měly červené koktejlky černý síťovaný trojúhelník až do pasu, což znemožňuje nošení obvyklého prádla. Hned v obchodě jsem vymyslela, jak tuto drobnost vyřešit, a šaty byly moje. S mamkou jsme měly za úkol jakýmkoli způsobem všít do šatů košíčky, které nahradí funkci podprsenky a zároveň nebudou potřebovat viditelná ramínka.
Zdálo se to jako celkem jednoduchá procedura, která se ale zvrhla v dlouhé zkoušení a dvouhodinovou diskuzi, kam vlastně košíčky všít, aby to na šatech nebylo vidět. V jemné látce byly jen malé prsní záševky, které by samy o sobě košíčky neudržely. Po pokusu všít košíčky připevněné pouze na tenké gumě, jsme dospěly k širokému pruhu červené plavkoviny, který košíčky nejlépe udržel. Ukázalo se, že dobré uchycení je důležité i proto, aby se špatně přišité košíčky nerýsovaly pod šaty.

malé červené šaty

Po delším boji se vše podařilo a šaty se mnou už mohly obejít několik společenských akcí. Myslím si, že když už se člověk chce předvádět s jakýmkoli výstřihem nebo efektem, měl by tomu přizpůsobit i vše ostatní. Umělá ramínka i tělová podprsenka by pod síťovinou stejně prosvítaly, takže bylo třeba zvolit jiné řešení.

malé červené šaty


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru