Blog o šití a módě

Letní trhy s módou – červenec 2014

Letní trhy s módou – červenec 2014 - uvod26
Června

Protože i přes dovolené trávíme většinu léta ve městech, připravili pro nás organizátoři fashion marketů prázdninový program. V červenci se bude autorská móda prodávat a nakupovat od Karlových Varů až po Ostravu. Čtěte...

4. - 6. července – Festival Fashion Market (Karlovy Vary)

Prázdninové vydání módních trhů letos zahajuje zbrusu nová akce Festival Fashion Market, která vznikla ve spolupráci s Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech. Budete-li se touto dobou pohybovat po lázeňské promenádě a mezi filmovými sály, nezapomeňte se o víkendu zastavit i v prostoru střední zdravotnické školy (v blízkosti hotelu Thermal) a prohlédnout si produkci padesáti českých a slovenských tvůrců oděvů, šperků, doplňků a tašek.
V seznamu autorů mě zaujaly ručně zpracované tašky, obaly a pouzdra značky radmil, produkty z bio bavlny s fairtrade certifikací Panic Organic nebo originální obaly na notebooky, čtečky a tablety Mad Max. Z Fleru se přijede podívat také autorka neobyčejně výrazných a přitom cenově dostupných šperků GemsOver, k vidění budou šperky ozdobené detaily autorčiných obrazů Arowana Art nebo oblečení spojující design, fotografii a malbu značky Antropo Gallery.

Festival Fashion Market

13. července - Blešák na Flédě (Brno)
Jako každý měsíc i v červenci se můžete spolehnout na módní kšeftování v brněnském klubu Fléda. Hadříky, tašky, šperky, doplňky a další drobnosti můžete prodávat, nakupovat a smlouvat na tradičním Blešáku na Flédě. Pokaždé je toho plný barák, takže je z čeho vybírat a ceny jsou skutečně příznivé. Mezi všemi těmi stojany pak objevíte i sladké dobroty a únavu z nakupování nakonec zaženete na klubovém Bárečku.

Blešák na Flédě

17.- 20. července – WTF market vol. 2 na Colours of Ostrava
V rámci největšího multižánrového hudebního festivalu v Čechách proběhne také už druhé kolo What The Fashion marketu, který už tak barevný fesťák ještě víc rozzáří o kousky tuzemských i zahraničních designérů. V rámci Market a Art zóny budou na jednom místě k vidění prodejní prezentace oděvních tvůrců, šperkařů, návrhářů tašek, hraček a dalších doplňků. Z prodejců jsem si sama pro sebe vybrala ty nejzajímavější. Na WTF marketu vol. 2  se představí Durch Duo - textilní atelier čerpající inspiraci v přírodě; ZZUZZI - šperky s odkazem ke steampunku a secesi; respecto - oblečení z úpletu s autorskými potisky; dressign - minimalistické a asymetrické dámské oblečení; vetesh - brože z lina vyráběné tradiční technikou linorytu (u nás ještě málo vídané) a Atropa Belladona - vyšívané zvířecí brože na filcu. Vedle prodejních stánků v této zóně potkáte streetartové umělce a ilustrátory, kteří budou svá díla tvořit naživo přímo před vašima očima.

WTF market

WTF market

26. července - Prague Vintage Market (Praha)

V půli prázdnin budete mít už potřetí tento rok možnost nakupovat ty nejstylovější vintage kousky a tím pomoct zrecyklovat oblečky, které ještě rozhodně nepatří do šrotu. Projekt Recycle with Love, který mimo jiné provozuje i vlastní e-shop s vintage módou, pořádá v kulturním centru Containall třetí prodejní market. Těšte se na novou nabídku vintage oblečení, kabelek, bot, módních i bytových doplňků. Na akci se představí staří známí Kuzmarkt, Punktura Retrovintage, Shop Picky Me, By MarCat a nově také Marie Bernotová s autorskými šperky.

Prague Vintage Market

Foto: Martin Turek (Blešák na Flédě), Ondra Blaha (WTF market)


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětněkdo na blešák?Lada11. Července 2014

    Nechystáte se někdo na fléďácký blešák? chodím tam pravidelně

  • Odpovědětmóda ve varech?Lenka08. Července 2014

    Ahoj, nevíte někdo jak vypadal ten festivalový fashion market v Karlovkách? Zajímalo by mě, jak to měli zorganizované, když se přidali k MFFKV

  • Odpovědětjsem proschvabi02. Července 2014

    Já teda fandím spíš té recyklaci. Na blešácích je sice třeba víc hledat, ale ty vintidž akce jsou jistota. Tam se mi líbí všeee.

  • Odpovědětje to fajn...Jára30. Června 2014

    wau, tak na to jaká jsem si myslela, že to bude letos nuda, to není vůbec špatné...oproti běžnému roku to za jeden měsíc skutečně ujde...zaujal mě ten fesťákový market ve Varech

    • OdpovědětRE: je to fajn...milli30. Června 2014

      no já bych se trochu bála, že se jen připojí k jiné akci s velkou účastí, ale zbytek nebude nic moc, protože lidi tam stejně přijdou; i když samotní prodejci působí dobře

      • OdpovědětRE: RE: je to fajn...Aďa01. Července 2014

        No o colours to můžeš říct taky, ale tam je fakt dobrý výběr značek a prostě to k tomu sedí :) těším se

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru