Blog o šití a módě

Letní módění – 5 srpnových fashion marketů, o kterých byste měli vědět

Letní módění – 5 srpnových fashion marketů, o kterých byste měli vědět - uvod30
Července

Léto je v plném proudu, a pokud nemáte zrovna do čeho píchnout, přináším tipy na letní módní akce. Ať už máte před nebo po dovolené, zajděte se podívat na parádní markety, bazárky a blešáky, protože v srpnu se skutečně urodilo.

1. - 2. 8. – Dyzajn market Festival (Praha)

Letos poprvé bude Dyzajn market dvoudenní, a proto bude se změnou místa konání souviset i námořnická tematika celé akce. Stánky sto osmdesáti prodejců budou doplněny o pódia a stany, ve kterých bude probíhat doprovodný, převážně hudební, program. Mimo to se můžete těšit na módní přehlídky, divadla, tanec, pánský klub i dětský koutek. Námořnického ducha v sobě nese i speciální limitovaná kolekce Dyzajn market Dyzajn, na které tentokrát pracovalo 23 návrhářů a tvůrců. Prázdninový DM festival proběhne už 1. – 2. srpna v Praze. Tentokrát však nebude na Piazzetě, ale v osvěžujícím stínu stromů Střeleckého ostrova.

Dyzajn market Festival

Foto: Vlado Kníž

14. - 15. 8. – Plzeň Fashion Days

V těchto dvou dnech se bude pozornost upírat na plzeňské Náměstí Republiky, kde se odehraje akce s názvem Plzeň Fashion Days. Nezávislá móda a design budou k vidění a k dostání přímo v centru, kde bude zároveň probíhat i festival Živá ulice. Prezentovat se zde budou tři desítky designérů a tvůrců. V Plzni například uvidíte nepřehlédnutelné šperky GEMSOVER, kravaty a motýlky značky BUBIBUBI TIES, autorskou keramiku Ema Mamisu, doplňky a ready mades Kompot nebo Tvořivé dílny Badge, s nimiž si sami vyrobíte placku nebo tašku. Jako na každém správném pouličním festivalu nebude chybět spousta dobré muziky.

Plzeň Fashion Days

15. 8. - Fashion Bazaar "2nd Circulation"(Praha)

Tematický módní bazar proběhne v rámci celodenní akce MYRIORAMA vol.8 - JUICY ob*SESSION. Od 12 do 19,30 h pro vás bude připraven kulturní program a bazar módy s vintage doplňky a trendy kousky od dvou desítek prodejců. Program, zaměřený na módu, hudbu, workshopy, performance i DJs, se odehraje na venkovním prostranství kulturního centra Containall na Klárově. Na FASHION BAZAARU se budete moci vybavit do průvodu, který odstartuje hned následující den. Akce MYRIORAMA se totiž koná v rámci Prague Pride Festivalu, jenž ovládne Prahu v termínu od 11. do 17.8. 2014.

Fashion Bazaar a Myriorama

17. 8. - Blešák na Flédě (Brno)

Objevte stoly plné věcí s příběhem. Místo do obchoďáku vyražte na Flédu, kde na vás budou čekat prodejci s modely starými několik let i s kousky z loňské sezóny. Oblečení pravidelně doplňují stolky se starými cetkami, novými handmade výrobky i poklady snesenými snad přímo z půdy. Dobrý nákup a pozoruhodné zážitky pak můžete zajíst něčím čerstvým a dobrým. Záleží už jenom na tom, co za to všechno budete chtít dát. Na Blešáku můžete prodávat, nakupovat i vyměňovat. Říká se přeci, že každá věc má svého kupce, ne?

Blešák na Flédě

Foto: Martin Turek

24. - 26. srpna – STYL a KABO (Brno)

Letní veletrhy Styl a Kabo pro mě budou, zdá se, o dost zajímavější než ty únorové. Organizátoři se totiž netají tím, že se na brněnském výstavišti opět po roce představí výstavní sekce Metrový textil a galanterie. Tím nejzajímavějším pak budou vzorky metráže a galanterie podle aktuálních trendů. V termínu od neděle do úterý budou k návštěvě lákat prezentace sto třiceti firem, módní přehlídky a znovu i Fresh Feshion zóna. Mladou módu přijede tentokrát prezentovat 15 prodejců, kteří představí tašky s příběhem (Smateria), punčochy s potiskem (Pipi Punk), české dřevěné brýle (Zew) nebo hodiny z vinylových desek (I1co). Spolupořadatelem Fresh Fashion zóny je brněnská značka Lovemusic, která představí módu, šperky, tašky a doplňky.

Styla a Kabo srpen 2014

Úvodní foto: David Prouza


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětvstupmajada31. Července 2014

    V té Plzni se platí nějaký vstup v rámci toho fesťáku? díky

    • OdpovědětRE: vstupMódedáma31. Července 2014

      Mimo veletrhu Styl a Kabo je vše tradičně zdarma ;-)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru