Blog o šití a módě

Letní halenky lehké jako dech

Letní halenky lehké jako dech - uvod08
Července

Je mi jasné, že pro většinu z vás to nebude žádné terno. Těžko říct, jestli tento výtvor ještě podléhá definici šití, možná spíše sešívání. Vždyť jen založíte okraje a prošitím vytvoříte tunel pro vlastní tělo. Milovníci léta, kteří u šicího stroje zrovna zažívají své začátky, ale tento postup jistě ocení. Alespoň si tak vyzkoušíte boj se šifonem či jinou lehkou textilní potvorou.

šifonový top

Říká se, že v jednoduchosti je krása. A tady to platí minimálně dvojnásob, protože samotný efekt vytvoří parádní vzor. Vzhledem k tomu, že střih není ani složitý, ani propracovaný, musí všechnu práci odvést motiv látky. A na ten já si potrpím, hlavně v létě. Vezměte šifony a jde se na to!

šifonový top

Základním tvarem, u lehkých, letních a navíc jednoduchých halenek, je obdélník. Velký látkový obdélník přehneme na půl, uprostřed přehybu vystříhneme (libovolný) otvor na hlavu, řečený výstřih. Se vším všudy olemujeme a v optimální vzdálenosti od našich boků z obou stran prošijeme. Pro mamku rychlá práce, pro mě efekt k nezaplacení.

šifonový top

Úloha zní: Najděte obdélník. Nemáte, že? Splývavé meteriály jsou v tomto směru k nezaplacení. Voila, letní halenka je na světě za jedno odpoledne a ani to nebolelo. Vypněte stroje, přestaňte šlapat a běžte se ukázat světu.

šifonový top
Maminka si původně květovaný vzor vybrala pro sebe, a možná že halenku i párkrát oblékla. Za postoupenou halenku tímto mamince děkuji.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru